Phillip Cocu sonrası göreve 'emanetçi' olarak gelen Erwin Koeman, Galatasaray derbisi ve Anderlecht sınavıyla birlikte vitrine çıktı..

CAMİA PERFORMANSTAN MEMNUN

Fenerbahçe yönetimi, futbolcular ve taraftarlar genel olarak Hollandalı çalıştırıcıdan memnun kaldı.
.
DEVRE ARASINA KADAR DEVAM EDİLEBİLİR

Başkan Ali Koç'un da daha önce "Milli maç arasına kadar takımı taşısın. Kendini kanıtlarsa tekrar değerlendiririz" dediği teknik adamla en azından devre arasına kadar yola devam edeceği öğrenildi.
.
Fenerbahçe'de Koeman'ı öne çıkartan 4 madde ise şöyle:

1- Cocu'nun sakin tavrına karşı Koeman enerjik ve heyecanlıydı. Kenardan futbolcularına güven aşılayan bir tavrı, yönetimin beğenisini kazandı. Futbolcular da olumlu etkilendi.
.
2- Koeman, Galatasaray derbisindeki hamleleriyle geriye düşen takımını oyuna ortak etti. Anderlecht maçında çok ofansif bir kadro ile çıktı. Küsen Valbuena'yı geri kazanmayı bildi..

3- Olaylı derbi sonrası yaptığı açıklamalar Fenerbahçe kulislerinde "Takımın haklarını korudu" şeklinde yorumlandı. Belhanda ve Soldado konusundaki vurgusu taraftarın hoşuna gitti..

4- Hollanda'daki en yakın komşusu bir Türk. Türk kültürünü yakından biliyor. İstanbul'daki süresinde de iyi gözlem yaptı ve duygusal açıdan futbolculara doğru şekilde yaklaştı..

O TAKTİK ÇOKÇA KONUŞULMUŞTU

Koeman, Anderlecht müsabakasında rakibin top yapmasına izin vererek savunmada eksik bıraktı.
.
Belçika ekibinin ataklarına izin veren sarı-lacivertli futbolcular savunmada topu kaparak kontra ataklarla Anderlecht kalesine yüklendi..

Topla oynama istatistiklerinde Anderlecht üstün durumda olsa da sarı-lacivertliler uyguladığı bu taktikle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı..

TERCİHLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Takım halinde savunma yapan ve toplu hücuma çıkan sarı-lacivertlilerde sağ ve sol kanatta bireysel yetenekli oyuncular Mathieu Valbuena ve Andre Ayew yer alırken, orta alanda Eljif Elmas ve Jailson ikilisi Koeman'ın ana tercihleri oldu.
.
FREY'IN HIRSINDAN YARARLANDI

Savunma dörtlüsünde Şener Özbayraklı, Roman Neustadter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'a şans veren Koeman beklerde görev yapan futbolcuların ileriye çıkması yönünde talimat verdi.
.
Forvet hattında yeni transfer Michael Frey'e çok güvenen Hollandalı teknik adam Frey'in hırs ve mücadelesinden faydalandı..

OYUNCULARLA YAKINDAN İLGİLENİYOR

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12.haftasında bugün Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek
.
Öte yandan Koeman'ın futbolcularla antrenmanlarda birebir ilgilenmesi dikkatleri çekiyor..


Kaynak:Ajansspor