Belçika basınında yapılan değerlendirmede, Belçika Ligi ekibi Anderlecht'in yaz transfer döneminde 26 yaşındaki Kosovalı golcü Vedat Muriqi'yi elinden kaçırdığı ifade edildi.

Ajansspor'da yer alan habere göre; Anderlecht'in Vedat'ı transfer etmek istediği ancak oyuncu-teknik direktör Vincent Kompany'nin ikna olmadığı ve transfere engel olduğu iddia edildi. 34 yaşındaki çalıştırıcı, Kosovalı golcü yerine Kemar Roofe'nin alınmasını istediği vurgulandı.

6 milyon Euro'ya alınan Roofe'nin çok iyi bir transfer hamlesi olmadığı vurgulandı. Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Muriqi'nin 20 milyon Euro bedelle Premier Lig ekibi Tottenham'a transfer olma yolunda olduğu, Kompany'nın ise çok büyük bir hatayaptığına vurgu yapıldı.

Sezon başında Süper Lig ekibi Fenerbahçe'ye transfer olan 26 yaşındaki Kosovalı forvet, Sarı Lacivertli forma ile 25'i lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere 28 maça çıktı.

Ligde 13 gol 5 asist, kupada ise 2 gol 1 asistlik performans sergileyen Vedat Muriqi, Sarı Lacivertli takıma toplamda 15 gol 6 asistlik katkı sağladı.

Kaynak: Mynet Spor