Attığı 75 gol ile ligin zirvesinde yer alan Kanarya, ceza sahası içinden 65 gol atarken, bu alanda tüm takımları geride bıraktı. Instat verilerine göre Aykut Kocaman'ın ekibi, golle sonuçlanan atakların süresinde (28.7 saniye) ve gol öncesi yapılan pas sayısında (9.5) ikinci oldu.

MAÇ BAŞINA 17 KİLİT PAS

Akan oyundan 54 gol gelirken, bunların 38'i yerleşik hücumdan gerçekleşti. Fenerbahçe ligin en fazla pas yapan takımı olmasa da maç başına 17 kilit pas ve 10 isabetli kilit pas değerinde ligin en iyisi unvanını aldı.

Maç başına ceza sahasına gönderilen 16 isabetli orta karnesi, Sarı-Lacivertli ekip ikinci sıraya yerleştirdi. Gol ve gollük pas sayısında liderliği kimseye kaptırmayan Fenerbahçe, 29 dripling ve 17 başarılı dripling, rakip sahada kazandığı 26 seken top ortalaması ile de ilk sırada bulunuyor.

HER 90 DAKİKADA 99 ATAK

Fenerbahçe bu değerlerin yanı sıra rakip sahada karşılaşma başına yaptığı 12 pas arasıyla 18 takım arasında birinci durumda yer alıyor..

Sarı-Lacivertli ekip, her 90 dakikada 99 kez hücum gerçekleştirirken, hücum bölgesinde yaptığı pas ve isabetli pas (389/312) sayısı ile sadece Süper Lig'in flaş ekibi Medipol Başakşehir'e geçildi.