Mahmut Uslu’nun basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde:

“DOSTÇA BİR MAÇ OLMASINI DİLİYORUZ”

“Fenerbahçe olarak bu kriz döneminde Rusya’ya ilk kez gelmiyoruz. Basket takımımız da geldi ve çok iyi ağırlandık. Rus halkına bizi çok sıcak karşıladığı için teşekkür ediyoruz. Bizler de onları iyi ağırladık. Biz spor yapıyoruz. Spor insanları barış içerisinde yönlendirmek için vardır. İstanbul’da onları yendik, yarın da burada onlarlayız. UEFA’da ilerlemek istiyoruz. Biz de onları, onlar da bizi elemek istiyor. İki devlet arasında olan bu konular inşallah kısa sürede çözülür. Ruslarla bizler her zaman dost olduğu Osmanlı zamanından beri. Elde olmayan bu sorunlar dilerim ki çözülür. Biz spor kulübüyüz, buraya teşekkür etmek için çıktık. 105 yıllık kulübüz. Bir çok olaylar için geldik. Bizler de denizde damla, burada bir faydamız olursa ne mutlu. Rakibimize de başarılar diliyoruz. İstanbul’da olduğu gibi dostça bir maç diliyoruz”

“Buradaki basın toplantımız Rusya’ya ve Türk yetkililere teşekkür etmek için basın düzenledik. Bize Rusya caddelerinde el sallayanlara teşekkür etmek için geldik”

“PEREİRA VE VAN PERSİE İLGİLİ SORUNUMUZ YOK”

“Moskova’da olan Türk arkadaşlarımız gelecek. Charter seferine izin verilmediği için İstanbul’dan seyircimiz gelemeyecek”

Uslu, Pereira ve Van Persie arasında bir gerilim olup olmadığına ilişkin soruya: “Bunu ben kendim açıklamıştım. Bizim Van Persie ya da Pereira diye bir sorunumuz yok. Bizim açımızdan herhangi bir problem yok. Yemekte de bir araya gelmek istediğimiz için geldik” cevabını vererek açıklamalarını sonlandırdı.

www.adamspor.com