Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Amed Sportif ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de basın sözcüsü Mahmut Uslu, son dönemde yaşanan hakem hatalarına isyan etti. 

Uslu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Beşiktaş ile geçen sene 3-3 berabere kalmıştık, bu sene 1-1 berabere kaldık. İnşallah kendi liglerinde başarılı olurlar."

"Özellikle son haftalardaki olaylarla ilgili konuşmadık. Çünkü Türkiye çok acı günler geçiriyor. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun öyle bir söz söylediğini zannetmiyorum. Kendisi X hakem arkadaştan bahsetti. Ben önceden bir açıklama yapmıştım, 'Bazı hakemler bazı takımlara hata yapıyor diye' 5. haftada yapmıştım bunu, hala devam ediyor."

"Moussa Sow'un pozisyonunda Türkiye'de eski hakemler de dahil üzere herkes bunun gol olduğunu söylüyorsa, yabancılar gol diyorsa, verilen kararı kabul etmiyoruz."

"Biz kötü futbol oynayabiliriz. Hakem gördüğünü çalacak. Bu malum hakem bu hatayı hep yapıyor. Cüneyt Çakır'ın aynaya bakıp cevap vermesi lazım, acaba neden diye!"

"Bir kulüp hariç 'Cüneyt Çakır'ı beğeniyorum' diyorsa, ben konuşmayacağım. FIFA da 'Cüneyt Çakır Avrupa'da iyi ama sizin maçları iyi yönetmiyor' diye söylüyor. Bunu da söyleyeyim."

"Yıldırım Demirören ve TFF yönetimi görmüyorlar mı bunları, gözleri yok mu? Biz 'A' deyince ceza kesiyorlar, duymuyorlar mı?"

"Dünyanın neresinde olursanız olsun. Bir federasyon başkanı, bir kulüpten alacaklı olursa ne olur, bunları konuşun. Acayip bir para yani, ciddi bir para, alacaklı."

"Hakemlerin Fenerbahçe'ye karşı olan tavrını değiştirmesi gerekiyor. Hocamız çok Avrupalı bir hocamız. 'Cüneyt Çakır yenilmedi, biz yenildik' dedi. '%100 gol ve başka yorum yapmayacağım' dedi."

"Transfer konusunda hocamızın görüşleri doğrultusunda, gerekirse yaparız."

"Deplasman yasağına kökten karşıydık. Halen de karşıyız."

"Ricardo Quaresma'nın pozisyonu sarı kart değildi ki, kırmızı karttı."

"Cüneyt Çakır'ı bize yine verirler, biz bu filmi çok gördük. Hakemler hata yapabiliyor, ama üst üste aynı takımların lehine olunca..."

"Bizim tepkimiz, ya da ahalinin tepkisi büyüktür, ama biz içimize atıyoruz. Hiçbir zaman, hiçbir şeyden çekinmeyiz."