Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin teklif yaptığı Inter'in Kolombiyalı oyuncusu Fredy Guarin'in, Milano ekibindeki günlerinin sayılı olduğu iddia edildi.

İtalyan basınında yer alan haberde, 2012 yılından bu yana formasını giydiği Inter'de inişli-çıkışlı bir performans sergileyen Guarin'in takımdan ayrılabileceği ifade edildi.

Transfer döneminde ayrılması beklenen ancak göreve gelen Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini sayesinde takımda kalan Guarin'in geleceğinin yön değiştirdiği kaydedildi.

Guarin'in oynadığı bölgede 31 milyon euro verilerek alınan Kondogbia'nın olmasının ve genç Hırvat Brozovic'in son zamanlardaki performansının, Kolombiyalı orta saha oyuncusunun geleceği ile ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirdiği belirtildi.

Orta sahadaki bu iki ismin de genç olması ve Inter'deki sözleşmesi 2017'de sona erecek olan Guarin'in 30'una merdiven dayamasının, Inter'in transfere yeşil ışık yakmasına sebep olduğu kaydedildi.

Ayrıca, Inter'in bonuslarla birlikte yıllık 3.2 milyon euro kazanan Guarin'in sözleşme yükünden de kurtulmanın hesaplarını yaptığı çünkü Milano ekibinin bu tarz sözleşmeleri ancak kilit oyunculara ödemek istediğinin altı çizildi.

Inter yönetiminin Guarin'i "Dokunulmaz oyuncu" listesinden çıkardığı ve transferine onay verilebilecek isimler arasına yazdığı kaydedildi. Inter Teknik Direktörü Mancini'nin de, Guarin'in satışından gelecek para ile gelecek vaat eden oyunculara yatırım yapmaya söz verdiği vurgulandı.

Mancini'nin sezon başındaki fikrini değişitirmesiyle birlikte Guarin'in, Ocak ayı transfer döneminde takımdan ayrılabileceği bildirildi.

Guarin'in menajeri Marcelo Ferreyra, Ağustos ayında yaptığı peş peşe açıklamalarla ile Fenerbahçe'den teklif aldıklarını ancak bunu reddettiklerini söylemişti.

(Ajansspor)