Fenerbahçe’nin çok önemli bir transfer gerçekleştirdiğini ifade eden G.Saray’ın eski yıldızı, “Markovic’in birçok iyi özelliği var ama bence en güçlü yanı sürati ve çabukluğu. Forvet hattının bütün bölgelerinde görev yapabilir. Gerçek bir hücum silahıdır” dedi.

Sasa İlic, Fenerbahçe’nin yeni transferi Lazar Markovic’i, Milliyet’e değerlendirdi. Markovic’in, Partizan’da üç yıl boyunca kaptanlığını yapan eski Galatasaraylı futbolcu, sarı-lacivertli takımın çok iyi bir transfer yaptığının altını çizerken önemli tespitlerde bulundu.

İlic’e göre Markovic’in en büyük özellikleri sürati ve çabukluğu. Genç oyuncunun durdurulması çok zor bir isim olduğunu kaydeden İlic, “Markovic’in birçok iyi özelliği var. Ama bence en güçlü yanı sürati ve çabukluğu. Sahanın her zaman en hızlı oyuncusu olmuştur. Hem topla hem de topsuz sürati ile rakip defansı çok zorlar. Durdurmak zordur” dedi.

‘Baskıyı kaldıracaktır’

Markovic’in Partizan, Benfica ve Liverpool gibi her zaman şampiyonluğa ve zirveye oynayan kulüplerde forma giydiğini hatırlatan İlic, “Bu yüzden zirveye alışıktır. Fenerbahçe de önceki kulüpleri gibi şampiyonluğa ve zirveye oynayan bir kulüp. Bu yüzden beklentileri kaldıracaktır. Büyük bir kulüpte oynamanın anlamını biliyor. Kendisinden ne istendiğinin farkında. Baskıyı kaldıracaktır” yorumunu yaptı.

Sasa İlic, Markovic’in hücum hattının her bölgesinde görev yapabileceğinin de altını çizerek, “En etkili olduğu bölgeler kanatlar. Ama ihtiyaç duyduğunuzda ileri uçta da oynar. Gerçek bir hücum silahıdır” ifadelerini kullandı.

Partizan kaptanı, Sırbistan’ın son dönemde yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan Markovic’ten, milli takımın da büyük beklentiler içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Milliyet