Isla'nın açıklamaları şu şekilde;

"F.BAHÇE'Yİ TANIYORDUM"

"Ben Fenerbahçe'yi daha önceden tanıyordum. Rodrigo Tello daha önce Beşiktaş forması giymişti, ondan biliyordum. Bana Türkiye ile ilgili bilgi verme açısından onun önemi çok büyüktü. Anlattıkları beni fazlasıyla şaşırttı, olumlu anlamda. Türkiye'nin hiçbir ligi kıskanacak durumu yok, burada her şey var. Çok zor bir lig, bunu gittiğimiz her statta hissediyorum. Milli takım ile bir kampı tamamlamıştık, hızlı bir karar oldu benim için. Fenerbahçe'nin ne olduğunu, nasıl bir kulüp olduğunu bildiğim, o bilgileri aldığım için çok zor bir karar olmadı benim için."

"TELLO GEL DEDİ"

"Tello bana daha çok Türkiye Ligi ile ilgili bilgiler verdi, Fenerbahçe ile ilgili vermedi. Fenerbahçe'nin Türkiye'nin üst düzey bir kulübü olduğunu ve kesinlikle burada oynamam gerektiğini ve teklifi kabul etmem gerektiğini söyledi. Ben de geldim ve bunu gördüm."

"TERCİH HEP HOCANINDIR"

"Bir oyuncu her zaman %100 olmalı, takım için hazır olmalıdır. Ben oynadığım pozisyonda Şener ve Dirar gibi iki iyi oyuncuyla rekabet içindeyim. Her zaman %100 olmaya çalışan bir oyuncuyum. Biz bence üst düzey oyuncularız, geçen sezon da böyle bir durum geçerliydi. Hocamızın tercihi kimi tercih edeceği. Biri oynar, öbürü bekler, diğeri başka bir pozisyonda oynayabilir, bizim durumumuz bu."

"AYNI OYUNCUYLA OYNAMAK ÖNEMLİ"

"Ben daha önce içeride kat eden oyuncularla da, daha çok çizgide kalan oyuncularla da oynadım. Şu anda Dirar geri döndü, onunla birbirimizi iyi tanıyoruz, birbirimize alışığız. Art arda aynı oyuncuyla maça çıkmak önemlidir aynı kanadı kullanıyorsanız. İşler de iyi gidiyorsa, bu sizin için iyidir."

"FARKLI POZİSYONLARDA OYNADIM"

"Bir oyuncu için farklı pozisyonlarda oynayabilmek bir fırsattır. Ben de birçok farklı pozisyonda oynamış bir oyuncuyum. Udinese'de beni bu duruma hazırladılar, iki farklı pozisyonda kullandılar. Marsilya'da da çok fazla orta sahada şans buldum. Üçlü ile oynarsanız, dörtlü ile şöyle farkı var, daha fazla çıkma şansı buluyorsunuz ileri. Dörtlü ile oynarsanız, iki tarafı da iyi kontrol etmeniz gerekiyor. Birinin rahatlığı daha fazla."

"EN İYİ ORTA YAPAN QUARESMA"

"Hocamız 2-3 farklı pozisyonda oynayabilecek bir oyuncu olduğumu biliyordu. 3 defa farklı pozisyonda oynadım burada ve kötü gittiğini söyleyebilirim. Merkezde oynadım ve istediklerimi gerçekleştiremedim. Quaresma'ya karşı sol bek oynadığım bir maç vardı bir de, öyle bir oyuncuya karşı oynamak zordu. Orta yapmasın diye konsantre oluyorsunuz, kendinizi iyi hazırlamalısınız. Bana göre Türkiye'nin en iyi ota yapan oyuncusu, hatta Avrupa'nın en iyi orta yapan oyuncularından. Aniden neler yapabileceğini bilememeniz sizi çok şaşırtıyor. Bunlar tecrübe tabii, bize çok şey katıyor. Sağ tarafta oynamakla sol tarafta oynamak farklı, bu ikisini birden yapan oyuncular özel oyuncular."

"AİLEMLE BİRLİKTE YAŞIYORUM"

"İstanbul'da benim için farklı bir durum var, ailemle birlikte yaşıyorum. Farklı şehirlerde yaşama şansı buldum ama Türkiye benim olumlu anlamda çok şaşırttı. Şili'de de başka bir ailem var, beni çocukluktan beri büyüten. Anneannem, kardeşlerim, babam... İlk hedefim futboldan sonra onlardan ayrı kaldığım yılları telafi etmek."

"TÜRKİYE DE GENÇLERİ ÇAĞIRIYOR"

"Şili futbolu dendiğinde Avrupa'da Zambrano ve Marcelo Salas hatırlanıyor. İyi bir grupsanız kazanırsınız. Şu anda Şili milli takımı zor bir dönem yaşıyor. Dünya Kupası bizim için hedefti ama başaramadık. Böyle olunca artık yeni birileri gelsin, gençleri çağırın diye bakılıyor. Bazen iyi sonuç veriyor, bazen vermiyor. Şu anda Türkiye de bunu yapıyor. Genç oyunculara güvenmiş durumdalar. Şu anda 2 maç oynadılar ve o maçları kazandılar. "