Mehmet Topal, Başakşehir maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle son 2 lig maçında takımda yer alamadığı için herkesten özür dileyerek, bunun kendisini kahrettiğini söyledi.

Gerçekten mükemmel bir planlama olmuş

Yeni stüdyolar ve HD yayın konusunda Mehmet Topal, “Yeni gezme imkanım oldu. Gerçekten mükemmel bir planlama olmuş. Hayırlı olsun, çok güzel bir stüdyo olmuş, her şey çok güzel olmuş” dedi.

Kahroldum

Sözlerine Bursaspor maçında alınan mağlubiyetten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Mehmet Topal, “İki maçtır takıma faydalı olamadığım için herkesten özür dilerim. Talihsiz bir kırımızı kart oldu, bu da beni kahretti. Bugün de buraya galibiyetle çıkmak istiyorduk. Sezona kötü başlangıç yaptık. Ama her şerde bir hayır vardır sözüne inanıyorum ben. Bazı hatalarımızı düzeltip elimizden ne geliyorsa onu yapacağımızın sözünü verebilirim. İnşallah her şey daha güzel olur ve takımı istenen pozisyona taşırız. iki maçtır tribünden izliyorum, takımın yanında olamıyorum. Bu benim içimi daha çok acıtıyor, bu beni kahrediyor. Artık cezam bitti elimden gelini yapacağım” diye konuştu.

Talihsizlik miydi? Planlanmış mıydı? Bilemiyorum

UEFA Avrupa Ligi’ndeki Zorya Luhansk maçıyla ilgili olarak da Topal, “Zorlu bir rakibe karşı oynayacağız. Geçen sene UEFA Avrupa Ligi’nde çok iyi yerle geldik. Final de oynayabilirdik ama talihsizlik mi diyeyim planlanmıştı mı diyeyim bilemediğim olaylardan dolayı gidemedik. Bu sene Avrupa Ligi’nde en iyi yerlere gelmek istiyoruz” dedi.

Küsler barışmalı

Bayramların önemi hakkında konuşan Kaptan, “Biz zamanımızda yaşadığımız güzel bayramları çocuklara aktarmaya çalışıyoruz, elimizden geldiğince onu yapmaya çalışıyoruz. Herkese nice nice güzel bayramlar. Bayramın en büyük özelliği küslüklerin ortadan kaldırılmasıdır. Normal hayatta da küslük olmamalı. Çünkü hayatta ne zaman başımıza neyin geleceğini bilmiyoruz. Huzurevlerinde olan büyüklerimizin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kapının yolunu gözlüyorlar diyebilirim. Sıradan vatandaşı bile bekliyorlar. Onların gözlerindeki parıltıyı görebilirsiniz. Ben biraz gelenekçiyim. Geçmişte olan şeyler daha güzeldi diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kızabilirler ama sahip çıksınlar

Fenerbahçe’nin en büyük özelliklerinden birinin de düştüğü yerden kalkmayı bilmesi olduğunu söyleyen Mehmet Topal, “Fenerbahçe’de işler kötü gittiği zaman o sahiplenme duygusu herkesin içinde uyanıyor. 3 Temmuz gibi zorlu bir süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık Taraftarlarımız bize kızabilirler ama o sahiplenme duygusunu bırakacaklarını düşünmüyorum. Bizler de çok üzülüyoruz. Amacımız onları daha fazla üzmemek. Taraftarımızdan bu sene destek bekliyoruz. Çok kötü başladık ama onlar desteklerini esirgemesinler. İnşallah sonunu iyi bitiririz. Ben bu süreci atlatacağımıza inanıyorum. Bunun da en hızlı zamanda olması gerek. Artık zamanımız çok kısıtlı. Aldığımız mağlubiyetlerle hakkımız doldurduk. Artık puan kayıplarına tahammülümüz kalmadı. Bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Milli Takımla iyi bir başlangıç yaptık

Milli Takım hakkında ise Mehmet Topal, “Hırvatistan, Avrupa’nın en büyük ve güçlü takımlarından biri. Zorlu deplasmandan 1 puan almak bizim için bir avantaj. Çok iyi mücadele ettik. İyi bir beraberlik oldu diye düşünüyorum. Kötü bir Avrupa Şampiyonası geçirdik, beklenti bizden çok fazlaydı ama olmadı. İnşallah Dünya Kupasına katılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha profesyonel olmalıyız

Ligimizin İngiltere, İspanya, Almanya gibi ülkelerin liglerinin seviyesine gelmesi için daha profesyonel çalışmamız gerektiğini belirten Mehmet Topal, “Çok fazla hatamız var. Ligimiz Almanya, İngiltere liginin çok altında. Bu biraz disiplinsizlikten ve profesyonel yaşamamaktan ve üretememekten kaynaklanıyor. Bu seviyeler için çok ciddi değişimler olmalı. Bazı şeyleri daha profesyonel yapmalıyız. Eğer bu seviyeye gelirsek, ülke olarak çok daha iyi yerlere geliriz. Çok yetenekli oyunculara sahibiz. Önemli olana bu hamuru alıp güzel yuğurup güzel işler çıkarmak. Bu anlamda çok profesyonel çalışmalar olmalı” dedi.

Futbolun içinde olurum

Topal, “Açık konuşmamam gerekirse, bundan birkaç yıl öncesine kadar, futbolu bıraktıktan sonra ailemle uğraşmak istiyordum. Ancak zaman geçtikçe bazı şeyleri daha ciddi düşünmek zorundasınız. Futboldan sonra planlamış olduğum bazı şeyler var. Bu yönetim olur, teknik direktörlük olur ama futbolu bıraktıktan sonra da futbolun içinde olmak istiyorum” dedi.

Kendim gibi davranmaya çalıştım

İspanya’daki dostlarıyla hala görüştüğünü belirten Mehmet Topal, “Şu an hala hepsiyle görüşüyorum. Çok iyi dostluklarım oldu. Kulüp yöneticileri var. Orada kendi edindiğim bir arkadaş çevrem vardı. Gelip gidiyorlar. Çok fazla bir şey yapmadım bu kadar sevilmek için. Kendim gibi davranmaya çalıştım, burada olduğum gibi. Takımım için her şeyi yapmaya hazır olduğumu gösterdim kendim gibi davranmaya çalıştım” dedi.

Ayrılanlar Fenerbahçe’yi çok özlediklerini söylüyor

Edindiği tecrübeleri genç oyunculara aktarmaya çalıştığını belirten Mehmet Topal, Fenerbahçe’de olmanın en büyük ayrıcalık olduğunu da ifade etti. Mehmet Topal, “ Ayrılanlar bile burayı çok özlediklerini, buranın kıymetini bilmemiz gerektiğini söylüyorlar. Bazı şeyleri kaybetmeden değerini anlayamıyoruz. Burada olmak büyük bir ayrıcalık. Bu camiaya girince buranın işleyen bir parçası oluyorsunuz. Bu, çok büyük bir keyif ve ayrıcalık. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada olmak herkese nasip olacak iş değil. O yüzden elimizdeki nimetlerin değerini bilmemiz gerek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Tüm oyuncular Başkanın öz evladı gibi

Fenerbahçe’nin Avrupa standartlarında en iyi kulüplerde biri, kendilerinin de bu şartlardan yararlanan oyuncular olduklarını söyleyen Mehmet Topal, Başkan Aziz Yıldırım’ın da oyuncularına bir baba şefkatiyle yaklaştığını söyledi. Topal, “Çok samimi söylüyorum, Başkanımız tüm futbolculara öz evladıymış gibi yaklaşıyor. Ancak konu Fenerbahçe’nin menfaatleriyse çok sinirli ve agresif olabiliyor. Her şeyini Fenerbahçe’ye adamış bir insan O. Fenerbahçe’ye olan sevgisi de bazı şeyleri yapmasını gerektiriyor. Ben de kulübe faydalı olmayı istiyorum. Eğer başkanımız beni seviyorsa bu beni mutlu eder” dedi.

Taraftar bazen tribünden daha iyi görebiliyor

Taraftarlar hakkında ise Mehmet Topal, “Geldiğim günden beri desteklerini hiç esirgemedi taraftarlarımız. Ben de layık olmak için elimden geldiğince iyi mücadele etmeye çalıştım. Bazen onlara kulak asmamız gerektiğin düşünüyorum. Bazen tribünden daha iyi görebiliyorlar” dedi.

En zor mevkii kaleci

En zor mevkii sorulduğunda Topal, “Artık orta sahada her şeyi yapmak zorundasınız. Aslında bütün mevkiiler çok zor diyebilirim. O kadar zorlaştı ki; ancak ben orta saha ve kalecilerin işinin daha zor olduğunu düşünüyorum. Kaleci hata yapınca onu telafi edecek başka kimse yok. O nedenle en zoru kalecilik diyebilirim” diye konuştu.

Biz zor zamanların insanlarıyız

Mehmet Topal sözlerini, “Fenerbahçe Ailesi ve İslam aleminin bayramını bir kez daha kutluyorum. Kötü bir başlangıç yaptık ve bundan çok üzgünüz. Biz zor zamanların insanlarıyız. Kötü başlangıç yaptık inşallah sonunu iyi bitiririz. Taraftarlar; onlar varsa biz varız, yoksa yokuz. Onlara yaşattığımız şeylerden dolayı özürlerimizi sunuyorum. Savaşacağımızı söylemek isterim” diyerek noktaladı.