Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde renklerine bağladığı Mesut Özil'in instagram hesabından tanıttığı 3D Genie'si büyük ilgi görerek, 10 dakikada 500 bin Dolar'lık ürün satışı sağladı. 

32 yaşındaki yıldız futbolcu, çevrim içi satın alınabilecek dijital ürünlerle, bilgisayar programları kullanılarak üç boyutlu sanal ortamda gerçeğe uygun karakterlerin modellendiği kendi 3D Genie'sine sahip ilk sporcu oldu.

Sarı Lacivertli oyuncu Özil, dijital üç boyutlu karakterinin serisini yaratmak için ABD merkezli Genies şirketi ile bir ortaklık kurdu. Nifty Gateway'de satılacak seriden elde edilecek gelirin bir kısmı da BigShoe adlı yardım kuruluşuna gidecek.

Öte yandan dünyada ihtiyaç sahibi çocukların tıbbi gereksinimlerini karşılayarak, ameliyat olmalarını sağlayan yardım kuruluşu olan BigShoe, birçok çocuğa umut oluyor.

Karakterin tasarımı, Mesut Özil'in yıldız kimliğinden ilham alıyor ve M10 logosu süper kahraman temalı kreasyonlar da yer alıyor.

Mesut Özil'in yanı sıra Justin Bieber, Rihanna, Offset, Cardi B ve J Balvin gibi ünlü isimler de Genies'in ortakları arasında.

3D GENIE NEDİR?

3D Genie, bilgisayar programları kullanarak üç boyutlu sanal ortamda gerçeğe uygun karakterlerin modellenmesi olarak plana çıkıyor.

Karakter modelleme ile gerçekte var olan karakterlerin modellemesi yapılabildiği gibi, gerçekte olmayan hayali üç boyutlu karakterlerin modellemesi de yapılabilir.

Kaynak: NTV Spor