Mesut Özil ile anlaşma sağlayan ve oyuncunun Arsenal ile sözleşmesini feshetmesini bekleyen Süper Lig ekibi Fenerbahçe, stoper transferinde de önemli bir hamle yaptı.

Sarı Lacivertli kulübün yönetimi Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in Arsenal'den takım arkadaşı olan Yunan stoper Sokratis için yıldız oyuncudan yardım istediği öne sürüldü.

Takvimde yer alan habere göre; Fenerbahçe dışında Napoli, Genoa ve Real Betis'in de renklerine bağlamak istediği Sokratis ile bir görüşme gerçekleştiren Mesut Özil, Yunan oyuncuyla görüşerek, "Benimle birlikte Fenerbahçe'ye gel. Sana ihtiyaç var ve çok istiyorlar. Pişman olmayacaksın" dediği iddia edildi.

Görüşmenin çok verimli geçtiği ve Sarı Lacivertli sportif direktör Emre Belözoğlu'nun yakın markajında olan Yunan oyuncunun birkaç gün içinde kesin cevabını ileteceği de çıkan haberler arasında. 

İngiliz ekibi, haziranda sözleşmesi sona erecek olan Yunan stoper Sokratis için bonservis istemiyor.

Öte yandan Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Bild, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Fritz Keller'in Mesut Özil'e uzlaşma mektubu gönderdiğini açıkladı.

Almanya Milli Takım teknik direktörü Joachim Löw'ü kaynak göstererek verilen haberin detaylarında; Mesut Özil'in uzlaşmak istemediğini de belirtildi.

Keller'in teklifini kabul etmeyen Özil'in yaklaşımına saygı duyduğu vurgulanırken; Milli Takımlar Direktörü Oliver Bierhoff, "Başkanımızın mektubundan haberimiz var. Bundan bir buluşma çıkarsa ve herkes birlikte masaya oturursa, mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

.

Kaynak: Fotomaç