Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile futbolculardan Hasan Ali Kaldırım, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Monaco ile oynanacak kritik mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk maçta aldıkları 2-1'lik galibiyete rağmen turun her iki tarafa da eşit mesafede olduğunu söyleyen Portekizli teknik adma, "Geçen maç kendi sahamızdaki maç beklediğimiz gibi zorlu geçti ama iyi bir oyun çıkarttığımızı düşünüyorum. Aldığımız skor, turun her iki tarafa da açık olduğunu gösteren bir skor. Yarın turun ikinci yarısını oynayacağız. Kaliteli bir rakiple oynayacağız. Ama elimizden gelenin en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz. Beklentimiz iyi bir maç çıkarıp iyi bir sonuç almak." dedi.

"TEK İSTEĞİM BU TURU GEÇEBİLMEK"

Pereira, rövanş maçında kazanmak için mi yoksa turu geçebilecek skoru elde etmeye yönelik bir futbolla mı çıkacakları yönündeki soruya ise şöyle yanıt verdi: "Bizim hedefimiz yarın kesinlikle turu geçmek. Buradan sonuç almak zorundayız ve sonuç almak için buraya geldik. Az bir çalışma dönemi geçirdik ve bizim de geliştirmemiz gereken birçok nokta var. Ama ilerleyen dönemde çok güçlü bir takım olacağız. Şu anda çok iyi bir futbol oynamak gibi bir düşüncemiz yok. Gerçekçi ve pragmatik yaklaşmalıyız. Bu turu istediğimiz skoru alarak geçmeliyiz. Sonuç beni ilgilendirmiyor. Benim tek isteğim bu turu geçebilmek."

TARAFTAR VE ZEMİN KONUSU

Fenerbahçeli taraftarların tribünde yer alamayacak olmasını da yorumlayan Pereira, "Taraftarlar olmadığı zaman kalite de malesef eksik oluyor. Aynı zamanda zemin de kalitesiz. İyi bir futbol için zeminin yetersiz olduğunu gördüm. Taraftarlar kulübün kalbidir ama burası benim kulübüm değil, rakip kulübün bir kararı bu. Bunu kabul etmek zorundayım ama futbolun güzelliği olarak onlar da burada olsa daha güzel olurdu." şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL'A ÖVGÜ


Pereira, Volkan Demirel ve Fabiano'nun son durumları hakkında da bilgi verirken, "Volkan Demirel sezon sonunda bir ameliyat geçirdi ve şu anda iyileşme süreci tamamen sona ermedi. Fabiano ise Panathinaikos maçında bir sakatlık yaşadı. Onun da bir ameliyat geçirmesi gerekti. Birkaç gün ne yemek yiyebildi, ne de antrenmanlara çıkabildi. Ertuğrul iyi ve kaliteli bir kaleci. Şükürler olsun ki böyle bir kalecimiz var. Sezon öncesinde bize bu güveni verdi. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yok." ifadelerini kullandı.

HASAN ALİ: "TURUN EN ZOR EŞLEŞMESİ"


Pereira ile basın toplantısına katılan Hasan Ali Kaldırım, turu geçeceklerine inandıklarını anlatırken, "Bu turun en zor eşleşmesinin Fenerbahçe - Monaco olduğunu düşünüyorum. Geçen hafta ilk maçta evimizde iyi bir performans sergiledik. Yarın ikinci maçta da iyi bir futbol oynayarak turu geçeceğimize inanıyorum. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz. Hazırlık döneminde tam takım halinde hazırlanamadık ve aramıza geç katılan arkadaşlarımız oldu. Ama şu an itibariyle elimizden geldiğince bu maça iyi hazırlandığımızı söyleyebilirim. 2-1 çok tehlikeli bir skor. O yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor. Takım içersinde de aldığımız galibiyeti hiç abartmadık. Yarın iyi bir performans sergileyerek hem kendi taraftarımıza hem ülkemize güzel bir mutluluk yaşatmayı istiyoruz." diye konuştu.

"EN BÜYÜK MOTİVASYON KAYNAĞIM BU FORMA İÇİN TER DÖKMEK"

Başarılı oyuncu, istikrarlı performansının hatırlatılması ve motivasyon kaynağının ne olduğuyla ilgili soruya, "Benim en büyük motivasyonum bu takım için ter dökmek ve bu formayı giymek. Görevim her zaman kendimi hazır tutmak. Bu ekstra bir şey değil. Bu formanın verdiği sorumluluğu yerine getiriyorum." şeklinde yanıt verdi.

"3-5-2 SİSTEMİNE UYUM SÜRECİNİ İYİ ATLATTIK"

Hasan Ali, 3-5-2 sisteminin kendilerini nasıl etkilediği yönündeki bir soruya ise şöyle yanıt verdi: "İlk hazırlık maçlarında hazır bir görüntü verememiştik ama geçen haftaki ilk resmi maçımızda gayet iyi bir performans sergiledik. Sistem değiştirmek kolay değil ama bence ilk süreci iyi atlattık. Yavaş yavaş bu sisteme alışıyoruz. Zaman geçtikçe bu sistemin daha da faydalı olacağını düşünüyorum. Bireysel olarak da bu sisteme uyum sağladığımı düşünüyorum."