Monako Prensliği'nden Fenerbahçe için şok bir karar geldi. Son terör saldırıları nedeniyle şu anda Türkiye gibi Olağanüstü Hal durumunda olan Fransa'da,dışişlerinde ülkeye bağlı ancak içişlerinde özerk bir prenslik olan Monako, Fenerbahçe maçıyla ilgili ilginç ve bir o kadar da tarışılacak bir karar aldı.

Ülkeye girişleri yasaklandı!

Monako'nun resmi gazetesi olan Journal de Monaco'da Devlet Bakanı Serge Telle imzasıyla yer alan haberde Fenerbahçeli taraftarların 1 Ağustos gece yarısından 3 Ağustos gece yarısına kadar Monako şehrine güvenlik gerekçesiyle alınmayacakları belirtildi.

Son yaşanan terör olayları...

Uzun ve kanunların anlatımıyla açıklanan kararda, son olarak 14 Temmuz günü Nice'te yaşanan terör saldırısı ve üstüste yaşanan diğer vahim olaylar sebebiyle uzatılan OHAL döneminin ve silahlı kuvvetlerin yeniden toparlanma gerekliliğinin altı çizildi. Ayrıca güvenlik güçlerinin, sadece bu organizasyona konsantre olmalarının da büyük risk teşkil edebileceği açıklandı.

Fenerbahçe taraftarının karıştığı olaylar...

Kararda ayrıca Fenerbahçe taraftarının da son yıllarda birçok olaya karıştığı ve bu yüzden şehirde güvenlik açısından ciddi problemlerin yaşanabileceği, Sarı Lacivertli taraftarlarının kamu düzenini bozma ihtimalinin çok yüksek olduğu yazıldı.

"Tek ve grup halinde girişleri yasaklanmıştır"

Son olarak ise, "Tüm bu şartlar göz önüne alındığında, insanların güvenliğini sağlamak için bu önlemlerin alınması gerekmiş ve Fenerbahçe taraftarlarının tekli ya da grup halinde farketmeksizin 1 Ağustos gece yarısından 3 Ağustos gece yarısına kadar şehre girişi yasaklanmıştır." denildi.