Fenerbahçe’nin teknik ekibi, İspanyol yıldızın performansının sırrını yüksek karakteri ve profesyonelliğine bağlıyor. 'Futbolu çok seviyorum, gol benim tutkum…' Roberto Soldado kendini böyle tanımlıyor. Hayatını topu 3 direk arasından geçirmek için programlamış bir adam... Tesislere girdiğinde güvenlikçilerden, çaycısına kadar herkese Türkçe selam veren, tüm personelin gönlünü kazanan Soldado kişiliğiyle ön plana çıkmış biri...

HEP FAZLASINI YAPTI 

Sahadaki performansına gelince... Önceki gün attığı 3 gole kimse tesadüf demiyor. İspanyol golcü, geçen yıl 200 gün futboldan uzak kalmasına rağmen fizik olarak takımının en üst noktasındaki isimlerden biri olmayı başardı. Bunu da kendisinden istenilenin hep bir fazlasını yaparak gerçekleştirdi. Sağlık ekibinin bu nedenle en sevdiği oyuncu durumuna gelen İspanyol golcü profesyonelliği ile fark yaratan bir isim…
'NE YANLIŞINI NE EKSİĞİNİ GÖRDÜK'

Basında çıkan haberlere göre,Soldado’yu Samandıra ekibine sorduk. Herkes ondan büyük bir saygı ile söz etti...Karakteri nasıl?  

Çok iyi bir karakter. İşini çok iyi yapıyor. İyi bir profesyonel.

Uzun zaman yedek kaldı. Sorun çıkardı mı hiç? 

Hayır kesinlikle… Takım için düşünen ve sadece takımın başarısına odaklanan bir yapısı var.Yani ‘Önce takım’ diyor..

Bireysel bir hareketini görmedik. Herhangi bir problem de yaşamadı. Ne takım arkadaşları ile ne hoca ile ne de başka biri ile…Çok esprili biri olduğu söyleniyor.

Bundan çok saha içindeki profesyonelliği ve dışındaki uyumlu yapısı ön planda... Saha dışında ise çok uyumlu bir yapısı var. Hiçbir uyumsuzluğuna tanık olmadık.
DİĞER ADI MUCİZE 
2 Nisan 2011: Soldado, Valencia’da iken deplasmanda Getafe’yi 4-2 yendikleri maçta, takımının bütün gollerini attı.
23 Kasım 2011: Valencia’nın Şampiyonlar Ligi’nde Genk’i 7-0 yendiği maçta 35 dakikada 3 gol attı ve bu ligde en hızlı hat-trick yapan futbolcu oldu.
27 Ağustos 2011: Valencia’nın Racing Santanter’i 4-3 yendiği karşılaşmada hat-trick artı kendi kalesine 1 gol attı. Golleri 2, 88 ve 90. dakikalarda geldi. Takımı 3-2 mağlubiyetten kurtardı. Kendi kalesine ise 7. dakikada attı.
2015-16 sezonunda Villarreal forması giyerken bir santrfordan beklenmeyen performans gösterdi. 44 maçta 8 gol atarken tam 15 asist yaptı.
2016-17 Sivasspor maçında oyuna girdikten 21 saniye sonra gol attı. 20 dakikada hat trick yaptı. Alex ve Sow’un ardından bunu başaran ilk isim oldu.