İlhan Bartu Yetkin... Daha 14 yaşında. Fenerbahçe U14 takımının oyuncusu... Fenerbahçeliliği aileden geliyor. Sarı-Lacivertliler’in efsanesi Can Bartu’dan esinlenip Bartu adı da verilmiş. Tüm Türkiye onu pazar akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan, Fenerbahçe-Antalyaspor maçının son saniyelerindeki Pereira’nın kendisine sarılmasıyla tanıdı.

O unutulmaz anı yaşayan Bartu yaşadıklarını anlatıyor:

‘BANA ‘GEL’ DEDİ, HAVALARA UÇTUM’

“Gol olduktan sonra ben havalara uçtum. Çok sevindim. Pereira hoca bana baktı sonra kucaklarını açtı. Sanki bana ‘gel’ dedi. Ben de onun yanına gittim ve sarıldı bana. Sarıldıktan sonra bir baktım önümde bir sürü kamera var. Ben de heyecanlandım. Çok mutluydum tabii Fenerbahçe gol attı. Galibiyet golüydü. Santra bile olmadı. Pereira hoca da bana sarılınca sevincim iki katına çıktı.”

‘SANKİ O ANI YAŞAMIŞTIM’

“Pereira hoca bana sarılınca dejavu gibi bir şey yaşadım. Sanki o anı daha önce yaşamış gibi oldum. Aslında yine gazetelere çıkmıştım ama bu kadar duyulmamıştı. Daha önce de Eskişehirspor maçında bana sarılmıştı hoca. Maçın başında ben ona baktım o da bana baktı. Güldüm ona. O yine bana kucaklarını açtı. Hoca galiba beni seviyor. Daha sonra Antalyaspor maçından önce de Eskişehirspor maçında gazetedeki fotoğrafımızı gösterdim. “Oooo” falan dedi. Yine güldü bana. Çok mutlu oldum. Maç sonunda da bana sarılınca havalara uçtum. Gece yatağımda kıvrandım. O kadar mutluydum ki saatlerce uyuyamadım. Sonra sabah kalkınca bütün internet sayfalarına baktım. Hepsinde ben vardım. Herkes o anı paylaşıyordu. Bu beni çok mutlu etti."

‘LAKABIM ‘PEREİRA’ OLDU’

“Hoca bana sarıldıktan sonra beni tanıyanlar bilenler hep aradılar. Bana ‘Bravo Pereira’ diyorlar. Ablam maçtan sonra bana ‘Ünlü oldun. Bütün sayfalar seni paylaşıyor’ dedi. Pereira çok iyi bir hoca. Fenerbahçe böyle bir teknik adama sahip olduğundan dolayı çok şanslı. Daha önce de top toplayıcıları bir Avrupa maçı öncesinde Samandıra’ya götürmüş.”

‘BİR NANİ BİR DE ALEX ATAR’

“Frikik olduktan sonra gol olacağını hissettim. Ee tabii Nani vurunca hissediyorsunuz. Öyle bir anda bir Nani frikikten gol atar bir de Alex atar. Frikik denince akıllara onlar gelir. Onlar vururken çok heyecanlanıyorum.”

‘ADIM CAN BARTU’DAN’

“Benim babamın nikah şahidiydi Can Bartu. Babama ‘oğlunun ismini Can Bartu koy’ demiş. Babam da kendi babasının da ismini vermek istediği için sadece Bartu koymuş. O yüzden adım Bartu oldu. Doğuştan Fenerbahçeliyim. Babadan miras.”

‘HAYALIM SARACOĞLU’

“Kadıköy’de o atmosferi görünce çok heyecanlanıyorum. Nasip ederse ben de o sahada oynayacağım inşallah. Çünkü çok büyük hayaller.”


Ahmet Selim Kul - Haberturk