Tecrübeli futbolcunun transferini bitirmek için Monaco’ya giden sarı-lacivertli yönetim, hiç beklemediği bir sorunla karşılaştı. Birkaç kulüpten daha teklif alan Dirar son kararını vermek için Fenerbahçe’den süre istedi.

Valbuena ve Mehmet Ekici transferini bitiren Fenerbahçe Yönetimi, Nabil Dirar’ın son dakikada karar değiştirmesiyle şok yaşadı. Sarı-lacivertliler daha önce hem kulübü ile hem de oyuncuyla anlaşırken, araya başka takımların girmesi Faslı futbolcunun kafasını karıştırdı. Tecrübeli yıldızın bu gelişmelerin ardından süre istediği öğrenildi.

Çıkan sorunun ardından ise transfer çıkmaza girdi. Monaco’da temaslarını sürdüren idareciler Dirar’ı bitirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yönetim Monaco cephesinde bir problem yaşanmasa da futbolcuyla ilgili çıkan sıkıntıyı çözmeye çalışıyor.

Öte yandan Fenerbahçe, Monaco’ya sadece Dirar için gitmedi ve satmak istediği Van der Wiel için de görüşme yaptı. Hem oyuncunun yüksek maliyetinden kurtulmak isteyen hem de futbolcuyu kadrosunda istemeyen Teknik Direktör Aykut Kocaman’nın raporu doğrultusunda haraket eden yönetim, Wiel’in menajeriyle yaptığı toplantıdan olumlu bir sonuç alamadı.

Takas planı

Yıllık 4 milyon euro garanti ücret alan Hollandalı’nın takımda kalmak istemesi sıkıntı yaratırken, Fenerbahçe ise en azından futbolcuyu takasta kullanmanın planlarını yapıyor.

Monaco formasıyla lig, kupa ve Avrupa’da toplam 33 maça çıkan Nabil Dirar, 1 gol attı, 4 asist yaptı. Tecrübeli oyuncu bin 724 dakika forma şansı bulurken 4 sarı kart gördü.

(Milliyet)