Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Nani, Kadıköy’de bugün oynanacak dev derbi öncesi, duygu ve düşüncelerini samimi bir şekilde anlattı.

Fanatik'e konuşan Portekizli yıldız şu açıklamalarda bulundu:

"EN AZINDAN KAYIP VERMİYORUZ"

“Tamam; biz taraftarların, insanların beklentilerini belki şu an tam olarak karşılayamıyoruz, ama unutulmasın ki biz çok yeni bir takımız. Bu süreçte sevindirici olan şu; En azından kayıp vermiyoruz. Maçlarımızı kazanıyoruz. Yeni gelen tüm oyuncular, henüz adaptasyon döneminde, Fakat bir gerçek var ki; çok çalışıyoruz. Hocamızın isteği doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu önemli bir hafta bizim için. Bir çıkış haftası olabilir.”

"HOCAMIZ DA EN İYİSİNİ İSTİYOR"

“Takım yeni olduğu gibi, teknik direktör de yeni. O bizlere yeni bir sistem öğretmek istiyor. Çok çalışıyor. Çok deniyor. Değişik kadrolarla çıkıyor, ama hepsi şunun için: En iyisini istiyor. Fazla sayıda yeni oyuncumuz var. Bu bir özür veya bahane değil, ama bu işler herkesin düşündüğü gibi kolay da değil. Şu kesin: Taraftarımızı mutlu etmek için inanın elimizden geleni yapıyoruz.”

"UNITED İLE ZİRVEYE ULAŞTIM"

“Manchester United’da kariyerimin zirvesindeydim. Her şeyi kazandım, buna Şampiyonlar Ligi de dahil. Orada çok şey öğrendim, tecrübe edindim. Manchester’da kariyerimin en iyi dönemini geçirdim ve bu yüzden o yılları, o sezonları hayatta unutamam.”

"SOKAKTA RAHAT DOLAŞAMIYORUM"

“İstanbul’da, İngiltere’deki gibi sokakta dolaşamıyorum, ama burada olmaktan çok mutluyum. Sihirli bir şehir İstanbul. Taraftarlar seni hep yakınında istiyor. Ama inanın bu sevgi ve ilgi, beni hiç korkutmuyor, aksine beni ve takım arkadaşlarımı daha mutlu ediyor. Unutmayalım ki, onlar tribünlere gelip bizi her daim destekliyor, biz de bunun karşılığını vermeliyiz.”

"RONALDO İLE OYNAMAK ŞANS"

“Cristiano Ronaldo ile aynı takımda oynamak büyük bir şans. O inanılmaz bir futbolcu. Onun yaptıklarını yapmaya çalışırken, insan bilmeyerek de olsa kendini geliştiriyor. O hep en iyisini istiyor, o hep kazanmak istiyor, siz de takım arkadaşı olarak ister istemez onu takip ediyorsunuz ve mükemmelliği arıyorsunuz. Bunu yaparken de çok şey tecrübe ediyorsunuz, siz de futbolunuzu geliştiriyorsunuz.”

"DERBİNİN EN İYİ TARAFI..."

“Derbi hakkında çok şey duydum, ama itiraf etmeliyim ki, ben bu maçları çok oynadım. Bu konuda tecrübeliyim, fakat insanlar, bu derbinin çok farklı olduğunu söylüyor. Oynayıp, göreceğiz. Bizim için tabii ki önemli. Yenersek, Galatasaray’ı geride bırakacağız. Yenilirsek, onlar bizi geride bırakacak, ama bu derbinin iyi yönü de ligin ilk bölümünde olması. Kısacası hangi sonuç alınırsa alınsın, iki takım da bunu telafi etme imkânına sahip olacak. Ama biz kazanmak için çok çalışıyoruz, kazanırsak bizim için çıkışın başlangıcı olabilir.”