Fenerbahçe'de Trabzonspor yenilgisinin ardından taşlar yerinden oynadı..

Devre arasına kadar Erwin Koeman'la yola devam kararı alan yönetim, gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçebilir..

Fenerbahçe'de taraftarlar ısrarla Ersun Yanal'ı istiyor..

Peki bunun sebebi ne?.

İşte madde madde sebepleri;.

1- ŞAMPİYONLUK İNANCI

2013/2014 sezonu başında Fenerbahçe, Aykut Kocaman'la yolları ayırıp Ersun Yanal ile anlaşma sağlamıştı. Yanal'ın çıktığı ilk maçında ise Fenerbahçe, Konyaspor'a 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 kaybetmişti. Yanal ise adeta çıldırmış ve maç sonu basın mensuplarına, "Fenerbahçe taraftarı bir kez daha böyle bir şey yaşamayacak. Biz şampiyon olacağız" diyerek herkesi şaşırmıştı.
.
2- YENİLMEZLİK

Fenerbahçe, Konyaspor mağlubiyetinden sonra 14 maç üst üste maç kaybetmemiş ve ilk yarıyı lider tamamlamıştı.
.
3- TARAFTARLA UYUM

Maç içinde sürekli oyuncuları uyaran ve bir dakika bile yerine oturmayan Yanal, taraftarla da her zaman iyi iletişim içinde oldu.
.
4- KAZANMA ALIŞKANLIĞI

Yanal'ın takımı derbi ya da diğer maçlar fark etmeden hep kazanmak için oynadı, sürekli hücum eden bir ekibe büründü.
.
5- SÜREKLİ HÜCUM

Elinde Kuyt, Sow, Emenike ve Webo gibi hücumcular vardı ve Yanal bu oyuncuların hepsini çok iyi kullandı. Forvetlerin hiçbiri körelmedi. Fenerbahçeliler takımlarının her maçı her an kazanabileceklerini bilerek izlediler karşılaşmaları...
.
6- EMENİKE'DEN FAYDALANDI

Emenike gibi şımarık ve umursamaz bir forvet bile Ersun Yanal ile istikrar sağladı. Galatasaray derbisinde yedek kalmasının mutsuzluğunu yüzüne kar maskesi geçirerek gösteren Emenike, ilerleyen dakikalarda oyuna girince bir pozisyonda gerekli mücadeleyi göstermemiş, Yanal ise tüm stadın gözü önünde çok sert biçimde Nijeryalı'ya fırça atmıştı.
.
7- WEBO'YU JOKER YAPTI

Sow, Kuyt ve Emenike'nin arkasında yedek kalan Webo'nun moralini hiç bozmadı. Yaşlı kurt sonradan girdiği maçlarda takımına çok ciddi katkı verdi. Yanal da onu hep el üstünde tuttu. Yeri geldi, risk alıp Webo'yu çekinmeden galibiyet için oyuna aldı ve hep kazandı.
.
8- TAKIMDAŞLIK DUYGUSU

Kimseyle sorun yaşamadı ve takım içinde problem oluşmasına da izin vermedi. Fenerbahçe'de yüzler hep güldü.
.
9- DERBİ PERFORMANSI

Kadıköy'de oynanan Beşiktaş maçı ise taraftarların hiç unutamadığı mücadelelerden oldu. 30'da Raul Meireles atılmış ve Fenerbahçe devreyi 3-2 mağlup kapamıştı. Ersun Yanal'ın takımı ise 1 kişi eksik olmasına rağmen ikinci yarı Beşiktaş'ı kendi yarı sahasına hapsetmiş ve 3-3'lük skorla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmıştı.
.
10- KADRO İSTİKRARI

Yanal'ın en büyük özelliklerinden biri de kadro istikrarını çabuk yakalamasıydı. Herkes Fenerbahçe'nin kadrosunu ezbere sayıyor, kimin nerede olduğunu biliyordu. Sow ve Kuyt kanatlarda oynamalarına rağmen hem hücuma destek olup gol atıyorlar hem de savunmaya yardım ediyorlardı...
.
11- SAVUNMA

Bugün Fenerbahçeliler'in neredeyse bıktığı savunma hataları o dönem hiç yapılmadı. Ortada Bruno Alves-Egemen, beklerde ise Gökhan-Caner ikilileri Türkiye'nin en iyileri olarak gösteriliyordu.
.
Ersun Yanal Fenerbahçe'nin başına gelecek mi bilinmez....

Başkan Ali Koç her fırsatta Yanal'ı düşünmediğini belirtmekten kaçınmıyor..

Ancak taraftarın da daha fazla sabrı kalmadı..

Fenerbahçeli taraftarlar en azından ligin ikinci yarısında Yanal'ı takımın başında görmek istiyor..

Ersun Yanal gelirse, şampiyon olunan sezonun çok uzağında bir kadro ile çalışmak zorunda kalacak..

Emre Belözoğlu gibi bir orta saha, sow gibi bulduğunu atan bir forvet ve o dönemki defansta olduğu kadar hücumda da gol ve asist katkısı yapan bir defans hattı yok..

Taraftarlar da kadronun kalitesizliğinin farkında..

Geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan bir iddiaya göre de Ersun Yanal gelirse Comolli ile çalışmaya sıcak bakmıyor..

Gelecek ne getirir bilinmez ancak Ali Koç takımın başına Ersun Yanal'ı getirmezse, taraftarın gözünde kredisi iyice azalmış olacak..


Kaynak:Fotomaç