Sezonu lig şampiyonluğunun yanı sıra FIAT Türkiye Kupası'nı alarak kapatan sarı-lacivertliler, Ülker Sports Arena'da düzenlenen etkinlikte, basın mensuplarının karşısına çıktı. 

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Obradovic, çok başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını vurgulayarak, "Çok çalıştık bu sezon. Artık önümüzdeki sezon için çalışmalara başlamamız gerekiyor. Artık herkes bize karşı daha fazla motive olacak. Bu seneden daha iyi oynamayı düşünüyoruz. Avrupa'da çok iyi oynadık." diye konuştu. 

Udoh, Bogdanovic ve Vesely'nin durumu

Obradovic, takımın yıldız oyuncuları Ekpe Udoh, Bogdan Bogdanovic ve Jan Vesely'nin, gelecek sezon da sarı-lacivertli formayı giymelerini istediğini belirtti. 

Hedeflerinin mevcut kadroyu korumak olduğunu aktaran Sırp başantrenör, şöyle konuştu: "Birkaç ekleme olabilir. Bütün kararlar risk taşır. Kulübünüz için en iyisini yapmaya çalışırsınız. Bazı şeyleri yapmak için yeterince tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Udoh, Bogdanovic ve Vesely'nin takımda kalıp kalmayacağını bilmek isterdim. Şu anda yeni konuşmaya başlayacağız onlarla. En büyük dileğimiz onları takımda tutmak. Çok olumlu düşünüyorum ve inanıyorum ki takımda kalacaklar. Ama her zaman bir 'ama' vardır, bakacağız"

THY Avrupa Ligi'nin yeni sisteminde, gelecek sezon geniş bir kadroya sahip olmaları gerektiğini anlatan Obradovic, "Türk oyuncularla ilgili de planımız var. Önümüzdeki sezonla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Çok imkansız transferler yapmak hedefimiz değil. Sağlıklı ve iyi olması lazım. Burada olacak oyuncuların Fenerbahçe'de oynamanın anlamını bilmesi lazım. Ben burada mutlu insanlar görmek istiyorum. Mutlu değillerse burada olmalarına gerek yok." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin Avrupa'da oynadığı basketbolla saygı duyulan bir ekip olduğunun altını çizen Obradovic, "Önümüzdeki sene çok zor olacak. Ona göre bir kadro oluşturmamız gerekecek. Daha büyük hedefler istiyoruz. Avrupa'da çok saygı duyulan bir takımız. Taraftarlarımızın da inanılmaz desteğinin devamını bekliyoruz. Bu takımın ve büyüklüğünün en büyük sebebi taraftarlardır." diyerek sözlerini tamamladı.