Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Tarık Demir moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye katılan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ogün Temizkanoğlu, öğrencilerle bir araya geldi. Futbol kariyerini öğrencilere aktaran Temizkanoğlu, futbol camiasıyla alakalı önemli açıklamalarda bulunurken, Ali Koç için flaş ifadeler kullandı.

İHA'nın haberine göre Ogün Temizkanoğlu, formasını giydiği Fenerbahçe hakkında değerlendirmede bulundu: 

“Maalesef Türkiye'nin yanlışı burada. Herhangi bir konuma geldiğiniz zaman o konuyu çok iyi bildiğinizi düşünebilirsiniz. Bugün baktığınız zaman kulüplere, futbolun içerisinden gelen kaç başkan var, hiç yok. Futbolu bilmeden bir mevkiye geldiğinizde mutlaka yanınıza birini almak zorundasınız, o işi size öğretecek. Fenerbahçe'ye baktığımızda sayın Ali Koç'un bana göre en büyük yanlışı hem yönetimde çok iyi futbolu bilen yok hem kendisi başkalarına teslim etti. Tribünde oturmakla saha içerisinde oturmak o kadar farklı. 15 yıl tribünde oturup, gelip başkanlık yapıyorsun. Siz soyunma odasını asla teneffüs etmemişsinizdir. O oyuncuların ruh halini bilemezsiniz. Ben inşaat yapabilir miyim. Ben ne anlarım, yapamam. Ama yanıma bilen birini alırım. Futbolu tribünden izlemek bu işi çok iyi biliyor olduğunuz anlamına gelmiyor. Lider olabilirsiniz. Lider olmak yaptığınız, bıraktığınız eserlerle ölçülür. Ben Ali Koç'un en büyük hatasının bu olduğunu düşünüyorum.” 

OGÜN TEMİZKANOĞLU'DAN DERBİ YORUMU

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi ile ilgili de konuşan ama tahmin yapmayan eski milli futbolcu, “Maç Beşiktaş'ın sahasında. İnşallah aklımdan geçen olmaz. Benim zamanında oynadığım, kaptanlığını yaptığım bir takım var. İnşallah içimden geçen olmaz. Ön plana çıkacak olan kaleciler burada. Burada kalecilere çok büyük iş düşecek” diye imada bulundu. 

OGÜN'DEN TRABZONSPOR AÇIKLAMASI

Süper Lig'deki takımları da değerlendiren eski futbolcu, “İlk yarıda performanslara göre Galatasaray'ın performansında artış var. Devre arasını en iyi değerlendiren Galatasaray oldu. Trabzonspor transfer yapmadı, gençlere güvendi. En büyük yanlışı iki kulvarda yürümeyeceğini anlamalıydı. Lige mi ağırlık verecek kupaya mı verecek karar vermesi gerekiyordu. Fenerbahçe transfer yaptı ama neden neye göre yaptı hiç anlamış değilim. Başakşehir'in belirli bir takımı, sistemi vardı zaten” diye konuştu.