2023 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne hazırlanan Ümit Milli Futbol Takımı ile kampta olan 17 yaşındaki orta saha Ömer Faruk Beyaz, Ay Yıldızlı takımın çalışmaları ve kariyeri hedefleri hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu.

Elemelerde I Grubu'nda Danimarka, Belçika, İskoçya ve Kazakistan ile karşılaşacak Ay Yıldızlı ekibin iyi çalıştığını ifade eden Ömer Faruk şu ifadeleri kullandı;

"Kampımız güzel geçiyor. Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanıyoruz. Çok iyi çalışıyoruz. Grupta ilk 2 maçı evimizde oynayacağız. İyi hazırlanıyoruz. Rakiplerimiz de iyi ama kendimize güvenimiz sonsuz. Bu gruptan çıkarak Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Uzun zamandır Avrupa Şampiyonası'na gidememiştik. Bunu hasreti sonlandırmayı hedefliyoruz. Ülkemiz adına güzel başarılar elde etmek istiyoruz. Takımımız çok önemli isimlere sahip. Çoğunluğu üst liglerdeki takımlarında oynuyor. Güçlü bir takımız. Başarı elde etmek için elimizden geleni yapacağız. Bütün arkadaşlarıma güveniyorum."

FENERBAHÇE AÇIKLAMASI

Genç futbolcu, altyapısından yetiştiği Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin kendisi için çok önemli olduğunu ancak kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini dile getirdi.

"Fenerbahçe benim evim." ifadelerini kullanan Ömer Faruk Beyaz açıklamalarına şu sözlerle devam etti;

"Orada büyüdüm, her şeyi Fenerbahçe'de öğrendin. Fenerbahçe, benim için çok büyük öneme sahip. Ancak kariyerime yurt dışında devam etmek istedim. Şu an için her şey benim adıma iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder." ifadelerini kullandı.Birçok kulüpten teklif olmasına rağmen Stuttgart'ı seçme nedenini anlatan Ömer Faruk Beyaz, "Stuttgart, Avrupa'nın en genç takımlarından bir tanesi. Oynayan futbolcular yaş olarak benimle yakın. Şansımın daha fazla olduğunu düşündüm. Onun için bu tercihi yaptım. Şu an için kararımdan memnunum ama her şeyi önümüzdeki sezon gösterecek."

Ömer Faruk, kariyerinde daha yukarıları hedeflediğini vurgulayarak, "Stuttgart, kariyerim için önemli bir basamak olacak. Kendimi gösterebileceğimi düşündüğüm bir yer. Sonrasında tabii ki başka ülkelere gitmek hedefimde var ama önceliğim kendimi Stuttgart'ta göstermek, takımım için başarılı olmak. Sonrasında hedeflerimi gerçekleştireceğim." şeklinde konuştu.

Avrupa kariyerine Stuttgart'ta başlayan milli futbolcu Ozan Kabak ile birkaç kez mesajlaştığını belirten genç futbolcu; "Ozan Kabak bana, 'Bir ihtiyacın olursa bana söyleyebilirsin.' dedi. Takımda Türk futbolcu Atakan Karazor var. Onunla konuşma fırsatım oldu. O da bana her şeyin güzel geçeceğini söyleyerek moral verdi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: NTV Spor