Derbiler her zaman için farklıdır. Diğer maçlara pek benzemez. Beklentiler ve gerilim her zaman yüksektir. Galibiyet paha biçilmez değerdedir. Bu ayrıcalığı yaşamak büyük bir ayrıcalıktır kuşkusuz. Bugünkü derbi ise yeni isimleriyle öne çıkıyor. Fenerbahçe'de 20 yıl başkanlık yapan Aziz Yıldırım'dan koltuğu devralan Ali Koç ve teknik direktörlük koltuğunu emanet ettiği Phillip Cocu ilk derbisine çıkacak. Bunun yanı sıra sarı-lacivertli takım adına 9 futbolcu da ilk derbi deneyimlerine çıkacak.

İŞTE O İSİMLER: Fenerbahçe'de kaleci Harun Tekin, Diego Reyes, Jailson, Eljif Elmas, Yassine Benzia, İslam Slimani, Andre Ayew, Barış Alıcı ve Michael Frey, Cocu'nun görev vermesi halinde ilk derbilerini oynayacak.

BEŞİKTAŞ'TA 4 YENİ İSİM

Beşiktaş'ta da Fenerbahçe karşısında 4 futbolcu görev verilmesi halinde ilk derbisinde mücadele edecek. Sarı-lacivertli takım karşısında forma giymesi beklenen kaleci Loris Karius, Enzo Roco, Adem Ljajic ve Cyle Larin, Şenol Güneş'in görev vermesi halinde ilk derbi heyecanını yaşayacak.

RENK DEĞİŞTİRENLER: Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşmada 4 futbolcu eski takımına karşı forma giyecek. Gökhan Gönül, Caner Erkin, Jeremain Lens eski takımı Fenerbahçe'ye İsmail Köybaşı ise Beşiktaş'a karşı mücadele edecek..