Henüz 20 yaşında olmasına rağmen, hem Fenerbahçe’de hem de A Milli Takım’da sergilediği futboluyla alkış toplayan Ozan Tufan hedeflerini anlattı. Vitor Pereira ve Fatih Terim tarafından çok yönlü kullandırılan Ozan Tufan Fenerbahçe Dergisi’nin Aralık sayısına açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe forması altında İlk golünü Molde Aker Stadyumu’nda bulan milli oyuncu, üst üste şampiyonluklar yaşamak ve yaşatmak için Fenerbahçe’de olduğunu söyledi. Futbol dışında fitness ve boks ile ilgilenen ve şiir de yazan Ozan Tufan’ın röportajda söyledikleri şöyle:

“Paul Pogba’yı çok başarılı buluyorum. Kaliteli bir futbolcu. Pogba’nın oyun tarzını örnek alıyorum. Aynı şekilde Toni Kroos ve Xabi Alonso gibi futbolcular da beğendiğim isimler arasında. Onların özelliklerini, sahada yaptıklarını antrenmanlarda yapmaya çalışıyorum. Bu sayede kendimi geliştirebileceğime inanıyorum.”

“Bursaspor’da da oynarken hayallerimin peşinden gittim. Zaman zaman kadro dışı ya da yedek kaldığım anlar da oldu ama yılmadan çalıştım, çünkü iyi ve başarılı olmak zorundaydım. Nitekim bu çalışmalarımın karşılığını; A Milli Takım’da ve Fenerbahçe’de forma giyerek alıyorum. Genç yaşta bu denli önemli başarılara imza atan bir futbolcu hakkında kuşkusuz en çok yorum yapılan konu da, bulunduğu noktanın O’nu şımartmasıdır ancak ben o evreleri geçtim. Benim tek amacım var, o da; kalıcı olmak.

“Pereira’nın benden istediği şey; top kazanmam yönünde. Aynı şekilde hücuma destek vermemi istiyor. Rakip takım hücumdayken de defans yapmamı istiyor. Keza Fatih Hoca da, arka bölgeye yapacağım koşularla tehlikeli olabileceğimi dile getiriyor. Antrenmanlardan sonra izlediğimiz analizlerde bu özelliğimi ben de fark ettim.”