10 golü bulunan Fernandao, Van Persie’den daha başarılı görünüyor. Ancak Hollandalı yıldız da 7 kez fileleri sarstı. Sambacı’nın farkı, penaltıdan attığı 3 golde gizli! İstatistikler de ikili arasında ciddi bir fark olmadığını gösteriyor. Fernandao ligde 121 dakikada bir gol atarken, Van Persie 124 dakikada bir ağları havalandırıyor.

Hafta sonunda Türkiye Kupası’nda Kayserispor’u yenerek çeyrek finale çıkan Fenerbahçe’de gözler lige çevrildi. 2 maç fazlasıyla Beşiktaş’ın 5 puan önünde lider durumda bulunan, 25 resmi maçtır yenilgi yüzü görmeyen, ligde ise peş peşe 5 galibiyet alan Fenerbahçe’de hedef bu seriyi sürdürmek. 

Rakamlar birbirine yakın

Yarınki Antalyaspor maçı öncesi merak edilen konu ise forvette Fernandao’nun mu yoksa Robin van Persie’nin mi oynayacağı. Fernandao, sezon başında belki de kimsenin beklemediği bir şekilde daha fazla ilk 11’de şans buldu. Ligde 18 maçta 10 kez fileleri havalandırarak takımın en skorer ismi oldu. 

Genel düşünce, Sambacı’nın Van Persie’den çok daha iyi bir performans sergilediği yönünde. Ancak istatistiklere bakıldığında bunun çok da doğru olmadığı görülüyor.Robin van Persie ligde 7 kez fileleri sarstı. Fernandao’nun 3 gol fazlası, penaltıları kullanmasıyla oluştu! Brezilyalı yıldız 121 dakikada bir gol bulurken, Hollandalı süperstarın ortalaması 124 dakikada 1...

‘Beklenti’ farkı

Van Persie’nin dezavantajı, çok büyük umutlarla transfer edilmiş olması. Doğal olarak kendisinden beklentiler de çok yüksek. Bu nedenle neredeyse tüm istatistiklerde Fernandao’ya yakın bir performans sergilemesine rağmen ‘daha kötü’ olarak algılanıyor. Takıma geç katılması ve peş peşe yaşadığı sakatlıklar nedeniyle fiziken bir türlü takım arkadaşlarının seviyesine gelemedi. Yedek kaldığı için de moralman çöküntüler yaşadı. Buna rağmen kıyasıya bir forma rekabetine giriştiği Fernandao’nun çok gerisinde kalmadı. 

Birlikte oynamaları zor

Aslında hem Fernandao hem de Van Persie, birlikte oynadıklarında çok daha iyi faydalı olduklarını dile getirdi. Ancak ikisi dışında takımda forvet bulunmadığı için Pereira, birini kulübede bırakmayı uygun görüyor. Bu nedenle iki yıldız arasındaki forma savaşı sezon sonuna kadar kıyasıya bir şekilde sürecek gibi görünüyor.