Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira 2-1 kazandıkları Panathinaikos maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira 2-1 kazandıkları Panathinaikosmaçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Genel olarak takımının sahada ortaya koyduğu oyundan ve skordan memnun olduğunu ifade eden Portekizli çalıştırıcı şunları söyledi:

"Hazır olabilme açısından çok kısa bir zamanımız var. Geçen sezonu çok geç bitirdik ve Avrupa Şampiyonası sebebiyle oyuncularımızın çoğu fazla dinlenemedi. İdeal hazırlık süreci 6 hafta olurdu ama bu mümkün olmadı. Bize maç temposu gerek, bunu sağlamaya çalışıyoruz. İlk maça kadar hazır olmaya çalışıyoruz. Maçlarla birlikte idmanlara da devam ediyoruz. Örneğin dün, sanki bugün maç yokmuş gibi kuvvet çalıştık. Dün daha diri kalabilseydik bugün sahada farklı bir tempo görebilirdiniz. Genel olarak takımımım gösterdiği çabadan ve sonuçtan memnunum. Biraz daha zaman vererek yolumuza devam etmemiz gerekiyor."

"ONLARIN DA 3'LÜ SAVUNMA İLE OYNAMALARINA ŞAŞIRDIK"

"Biz rakibe baskı yapan bir takımız. Ama bu baskıyı yapabilmek için taze ve diri olmalısınız. Dediğim gibi dün kuvvet çalıştık ve yorgunduk, ama biz bunu maçtan önce biliyorduk. Onların 3'lü savunma ile oynamalarını beklemiyorduk. İlk yarıda buna şaşırdık. İkinci yarıda bazı noktaları düzelttik. Sahaya daha iyi yayıldık. Bu sebeple ikinci yarı takım daha iyi gözüktü. Zamanla daha iyi noktaya geleceğiz. Sırada Lyon ve Sparta Prag maçları var. O maçlardan sonra Şampiyonlar Ligi maçına kadar taze kalabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız ve ilk maça güçlü çıkacağız."

"ALTYAPIDAN GELEN BAZI OYUNCULAR KADROMUZDA OLACAK"

"Başkanımızın ve yönetim kurulumuzun transfer dönemindeki gayretinden çok memnunum. Çok fazla oyuncu almadık ama iyi oyuncular aldık. Bu sene altyapıdan gelen oyuncularımıza da alan açmamız gerekiyor. Bazı altyapı oyuncularımız kadromuzda yer alacak. Kesinlikle bu sezon güçlü bir kadromuz olacak."

"MAAŞ ÖDEMELERİNDE ZORLANACAKSAK TRANSFER YAPMAYIZ"

"10 numara pozisyonu için gerekirse kadro içinden çözümler bulabiliriz. Aatif ve Alper'i 10 numara pozisyonunda kullanabiliriz. Ödeme konusunda zorluk yaşayacaksak transfer yapmamızın bir anlamı olmaz. Realist olmak zorundayız. Kaliteli bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Başkanımız bana bir şeyin mümkün olmadığını söylüyorsa ısrarcı olmam."

"VAN PERSIE HAZIR OLMADIĞI İÇİN OYNAMADI"

Van Persie şu anda bireysel bir çalışma yürütüyor. Özel programı dahilinde çalışıyor. Bugün tam olarak kendisini bu maçta oynayabilecek gibi hissetmedi. Oynamamasının tek sebebi budur."