Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yapılan transferlerden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Portekizli hoca, "Başkanımızın ve yönetim kurulumuzun transfer sürecindeki gayretlerinden çok memnun oldum. Transfer kriterlerimi ortaya koyarak bu çalışmaları yapıyoruz. Çok fazla oyuncu almadık ama iyi oyuncular aldık. Altyapıdan gelen oyunculara da alan açacağız. Bazıları kadromuzda olacak. Kesinlikle güçlü bir kadromuz olacak bu sezon" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin gündemindeki "10 numara" transferi hakkında yöneltilen soru üzerine Pereira, "Aatif'i, Alper'i 10 numarada kullanabiliriz. İlk olarak realist olmalıyız kulüp olarak. Birçok konudan daha önemli konularımız var kulüp içerisinde. Oyuncu alırsınız ama ay sonunda maaşlarını ödeyebilmeliyiz. Bu durumları göz önüne almalıyız. Kaliteli bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Kaliteli bir kadromuz da var. Salih'i de kullanabiliriz. Başkanımız 'Bir şey mümkün değil' diyorsa zaten fazlasını istemem" dedi.

Portekizli hoca, "İsmail Köybaşı sizin isteğinizle mi alındı?" sorusuna, "Tabii ki alınmasını ben istedim. İsmail ile ilgili yönetime düşüncemi söyledim. Karakterli ve güçlü bir oyuncu. Beğenmediğim bir oyuncu olsaydı, beğenmediğimi yine söylerdim. Kesinlikle beğenerek aldım" yanıtını verdi.

Tehlike üretiyor

Pereira, Emenike için de "Emenike patlayıcı bir oyuncu. Rakibi dengesiz yakalıyor, savunma arkasına koşuyor ve tehlike üretiyor. Bizim takımımızda eksik olan patlayıcı oyuncu eksikliğini giderecek, işimizi kolaylaştıracak. Bu sezon inanıyorum ki Emenike takım için önemli oyuncu olacak." yorumunu yaptı.

İçtiğin çay sorun oluyor!


"Geçen yıl Galatasaray ve Beşiktaş sorun yaşamadı mı? Sorun yaşamayan neresi var ki? Yüksek egolu futbolcuları yönetmek konusunda onlar da ayrı sorunları yaşamadı mı? Futbol böyle. Bu sene istediğim, birlik olmuş bir takım yaratmak, güçlü karakterli, kulübün hedefleri için mücadele edecek, kulübün düşüncelerini savunacak bir takım oluşturmak. Bazen daha iyi oynarsınız bazen daha kötü ama önemli olan birlik olmak. Basın için kazanırsan her zaman çok iyi. Kaybediyorsan kulübede içtiğim çaya kadar her şey sorun oluyor."