Maçtan önce Sefa Kalya için güzel bir kareografi vardı.Mustafa Koç'ta unutulmadı tabi.Maçın ilk 5 dakikası ise tezahürat yapılmadı Fenerbahçe tribünlerinde.

Maç başladığında cok baskılı oynayan bir Fenerbahçe vardı sahada 33 dakika boyunca Rize, şut çekemedi Volkan'ın koruduğu kaleye.Son zamanların tartışılan ismi Volkan Şen bir anda sahneye çıktı ve takımına penaltı kazandırdı.Fernandao bu ikramı geri çevirmedi, penaltıyı güzel bir vuruşla gol yaptı 1-0.Golü bulduktan sonra Fenerbahçe atakları yine devam etti.Volkan Şen'in kullandığı kornerde top Sercan'ın eline çarptı ve hakem yine penaltı noktasını gösterdi.Bu penaltıyıda gole çeviren Fernandao ilk yarı skorunu tayin etti. 2-0.Ikinci yarı başladığında herkes Fenerbahçe'nin farka gideceğini düşünüyordu ancak ikinci yarının ilk saniyeleri Volkan-Kjaer anlaşmazlığı hata getirdi.Volkan Rizeli oyuncuya ceza sahası içinde faul yaptı ve hakem maçta 3. Kez penaltı noktasını gösterdi.Slyvestre, yine aynı köşeye vurdu ve skoru 2-1'e taşıdı.Bu golden sonra ne Rizespor'un ne de Fenerbahçe'nin net diyebileceğimiz bir atağı olmadı maç 2-1 bitti.

Bu galibiyet ile 19 haftada 46 puana ulaşan Pereira,
son 10 sezonda 19. haftalar itibariyle Fenerbahçe adına en çok puan toplayan teknik adam oldu. Pereira'nın öğrencileri, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere, yaptığı son 23 maçı da kaybetmedi.

Mustafa Akuç / Sporun Dibi