Zaman Gazetesi'nin derlediği habere göre; 3-2'lik Beşiktaş derbisinden bu yana üzülmeyen Sarı-Lacivertliler, İspanyol Luis Enrique'nin Barcelona'sının (25 maç) ardından bu alanda ikinci oldu. Olumlu tabloda en büyük pay ise Teknik Direktör Vitor Pereira'ya veriliyor. Portekizli, Türkiye'ye geldiği ilk yılda aldığı sonuçlarla da kulüp tarihine geçti. Kanarya'nın teknik patronu, selefleri Christoph Daum, Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal'dan daha başarılı.

Sezon başında ağır şekilde eleştirilen Pereira, adaptasyon sürecini atlatınca farkını ispatladı. Olympiakos (Yunanistan) ve Porto'daki (Portekiz) istatistiklerini yakalayan 47 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin eski taktisyenlerini geride bıraktı. Deneyimli ismin ekibi, Süper Lig'deki 19 müsabakada sadece 1 kez kaybetti ve 46 puan topladı. Tutturulan 2,42'lik orana, şampiyonluk dönemlerine dahi yaklaşılamadı. Sonuçların böyle sürmesi halinde ‘Yeni Mourinho' lakaplı Pereira, uzun seneler erişilemeyecek rakamlara uzanabilir.

Fenerbahçe'nin başında iki kez mutlu sona ulaşan Alman Daum, 2,18 puan almıştı. 17'de 17'ye imza atan Aykut Kocaman'ın takımı 2010-11'de 2,41'e ulaşmıştı. Nisan ayında kupayı garantileyen Ersun Yanal ise 2,18'de kalmıştı. Son haftalarda şampiyonluğu kaçıran İsmail Kartal, görevi devraldığı Yanal'la aynı seviyedeydi.