Vitor Pereira, devre arasında şampiyonluk formülünü, “İkinci yarının ilk 5 maçını ve Beşiktaş ile oynanacak derbiyi kazanmak” olarak belirlemişti. Bu yolda ilk viraj 3-0'lık galibiyetle Eskişehir'de dönüldü. “En zor maçı geride bıraktık” diyen Pereira, bundan sonra avantajlı olduklarını söyledi.
Fenerbahçe’in Portekizli teknik patronu Vitor Pereira, ligin ikinci yarısı başlamadan önce şampiyonluğu getirecek formülü açıklamıştı.

47 yaşındaki çalıştırıcı, ikinci devrenin ilk maçı olan Eskişehir (d) ile birlikte Rizespor, Antalyaspor (d), Kasımpaşa ve Bursaspor (d) karşılaşmalarını kazanıp, hemen ardından Beşiktaş derbisinden de zaferle ayrılmaları halinde şampiyonluğa ulaşacaklarını iddia etmişti. Pereira’nın formülünün ilk aşaması sorunsuz gerçekleşti. Fenerbahçe, Eskişehir deplasmanında Fernandao (2) ve Van Persie’nin golleriyle 3-0 kazanmayı başardı.

‘İlk maçlar en zorudur’

Vitor Pereira, Es Es zaferinin ardından bu formülünü hatırlatarak, “Daha önce de söylemiştim. Başlangıçta çok önemli 5 maçımız var demiştim. En önemlisi buydu. Çünkü ilk maçlar her zaman en zoru olur. İyi başlamamız gerekiyordu. Net bir skorla kazanmasını bildik. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Zorlu hava ve saha şartlarına rağmen üç puanı bileklerinin hakkı ile kazandılar” dedi.

‘Beşiktaş strese girecek’

Başarılı çalıştırıcı, çok önemli bir virajı geçtiklerinin altını çizerek, “Bu galibiyet hem içimizi ısıttı hem de bizi liderliğe oturttu. Bundan sonra rakibimiz Beşiktaş yavaş yavaş stres yaşamaya başlayacak” ifadelerini kullandı.

(Fanatik)