Vitor Pereira Ajax maçı öncesi basın toplantısında konuştu..

Öncelikle Ajax ile ilgili konuşan Pereira, “Geleneği olan, futbol kültürü olan bir rakibe karşı oynayacağız. Topa sahip olma geleneği olan ofansif oyunu tercih eden, dünya futboluna yetenekli oyuncular sunan bir takımla karşılaşacağız. Yarın akşam iki takımda kazanmak isteyecek. İki takım da topa hakim olmak isteyecektir. Ben inanıyorum kaliteli ve açık maç olacak. İyi bir karşılaşma olacak. Taraftarımızın da desteğini arkamızda hissedeceğimizden şüphem yok” dedi.
Kayserispor maçından farklı bir maç olacağını dile getiren Portekizli teknik adam, “Avrupa Ligi ve Türkiye ligini ayrı değerlendirmeye çalışıyoruz. Son Avrupa maçını sahamızda kaybetmiştik. Biz Avrupa liginde ileriye gitmek istiyoruz. Sahadan galip ayrılıp elimizi güçlendirmek istiyoruz. Kayserispor maçından farklı bir Fenerbahçe izleyeceğimizi düşünüyorum. Oyunu domine eden agresif bir Fenerbahçe göreceğiz. Kayseri deplasmanında yüksek zeminde oynamıştık. Teknik anlamda daha iyi maç olacak” ifadelerini kullandı.

 ”Şu anda oyuncularım bile kimin sahada olup olmayacağını bilmiyor. Oyuncularımla konuşmada kimin oynayıp oynamayacağı ve taktikle ilgili bilgi veremem. Moussa Sow transfer sürecinin son günlerde takımımızdan ayrıldı. Hep iki forvetle oynamak istiyordum ama açıkçası Sow gidince planlarım biraz bozuldu. Elimde iki forvet oyuncusu var. Her ikisini de 90 dakika oynatma durumum yok. Seviyelerini yüksek tutmak zorundayım. Gerektiğinde her ikisi de 90 dakika oynar, ama sakatlık olursa zorda kalırız. İhtiyaca göre bazen çift forvet, bazen tek forvet oynatıyorum” şeklinde konuştu.

Van Persie ile ilgili soru üzerine Vitor Pereira, “van Persie ile ilişkim hiç kötü olmadı. Hocanın ve oyuncusunun kendi düşünceleri vardır. Bazen hoca ve oyuncunun düşünceler farklı olabilir. Teknik hocanın görevi 25 oyuncuyu en iyi şekilde idare etmektir. van Persie aramıza katıldığında fizik olarak yetersizdi ama zamanla çalışarak bu durumu daha iyiye gitti. 90 dakika sahada kalmak istemesi normal. Ben tüm oyuncular 90 dakika oynasın diye çabalıyorum. Şu anda takıma katkı yapıyor. Barcelona ilgili haberler çıkıyor, bu konuda benim bir bilgim yok. Tek bildiğim sizden gelen sorular üzerine bunları öğreniyorum. Kulüpten ve yetkililerden bana böyle bir bilgi gelmedi” yanıtını verdi.

Takımdaki sakat oyuncularla ilgili içinse, “Doktorumuz, sağlık ekibimiz, oyuncunun kendisi cevap verebilir. Bir idman daha var oynayacak durumda olup olmadıklarını göreceğim ama şu anda sakat oyuncuların durumunu bilmiyorum” diyen Pereira, “Sadece Ajax ve Galatasaray maçlarımızı değil, daha sonraki maçlarımızı da kazanmalıyız. Büyük kulüplerde bu tür zorunluklar vardır, her zaman kazanmak gerekir” dedi.

Baskının her zaman olduğunu dile getiren Pereira, “Baskı bana her zaman enerji veren şeylerden biridir. Kendimi iyi hissetmek ve işimi iyi yapmak için baskı benim için pozitif bir şeydir. Kazanmak için bu baskıyı hissetmeyi seviyorum. Büyük takımlar için doğal bu baskı, buradan sıradan bir takımda çalışmıyoruz. Yarın iyi bir Fenerbahçe imajı vereceğiz, taraftarı da beni de mutlu eden bir futbol ortaya koyacağız. Her şeyi yapacağız galibiyet için. Zaten her maça galibiyet için çıkıyoruz, bunun için çalışıyoruz her gün. İlk gün de söylediğim gibi; güçlü, kaliteli, agresif bir takım için yola çıktık. Farklı kültürlerden gelen oyuncularımız var. Aynı zamanda iletişim de bize sorun yarattı. Birlik olamadık, agresif ve takım halinde oynamak zorunda oluğumuz bir maç var önümüzde. Uzun yıllardır oynayan takımlara göre, tam anlamıyla takım olmak açısından zamana ihtiyacımız olabiliyor. Ama kesinlikle benim hedefim değişmedi. Her maç üstün performans ortaya koyabilen, düzenli ve güçlü bir takım olacağız. Henüz olamadık ama gelecekte olacağız. Bu kadar büyük bir takımın, camianın istediği bir takım olacağız. Hiçbir zaman hayatımda böyle bir taraftarım olmadı demiştim, onların da istediği güçlü bir takım olup, lig şampiyonluklarına ulaşan, Avrupa'da da şampiyonluklara oynayan bir takım haline geleceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 fenerbahçe.org