Artık Diego top almak için geriye gelmeyecek. 3'üncü bölgede topla buluşması sağlanacak.

Fenerbahçe'de sezonun ilk yarısında büyük eleştiriler alan Diego Ribas ikinci yarıda bambaşka bir kimliğe bürünecek. Teknik direktör Pereira, skora katkısının yetersizliği nedeniyle eleştirilen Brezilyalı’nın görev tanımını değiştiriyor. Buna göre Diego artık top almak için geriye gelmeyecek. Savunma biraz daha öne çıkacak ve orta saha elemanları Diego'nun 3'üncü bölgede ve açık alanda topla buluşmasını sağlayacak.


Diego’nun daha enerjik kalmasını sağlamayı ve hücum üretkenliğini artırmayı planlayan Pereira'nın planını tüm takımla paylaştığı ve Diego'nun orta sahada topu istediği gibi yönlendirebilen tek oyuncu olduğunu dile getirdiği ifade edildi. Pereira'nın Diego'ya da “Artık daha özgür hareket edeceksin. Ama bunun karşılğında gol
istiyorum” dediği belirtildi.

Fenerbahçe’de Diego Ribas gibi görev tanımı değişecek bir diğer isim de Ozan Tufan. Bursa’dan büyük beklentilerle transfer edilmesine rağmen bekleneni henüz veremeyen genç futbolcu, sık sık alışık olmadığı bir pozisyonda oynatılmaktan şikayet ediyordu. Pereira'nın Ozan'a ikinci yarıda Diego ile ön liberolar arasında bağlantı vazifesi vereceği öğrenildi. Ozan ilk yarıda sadece Molde deplasmanında bu şekilde oynamış ve performansı beğenilmişti.

Radyospor