PFDK 11 Şubat tarihli kararlarını açıkladı. Karara göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezasına çarptırıldı. Sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması sebebiyle PFDK’ya sevk edilen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e ise ''oy çokluğu'' ile her hangi bir ceza verilmedi.

Bursaspor-Fenerbahçe maçı seyircisiz oynanacak

Bursaspor’a Medipol Başakşehir maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Bursaspor’un sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı lig maçı seyircisiy oynanacak.
Bursaspor’a taraftarlarının sebep olduğu kötü ve çirkin tezahüratların 4. kez tekrarlanması nedeniyle 150 bin TL para cezası verildi.

Sercan Yıldırım ve Hamzaoğlu’na 1 maç men

Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübüne giriş yasağı verildi.
Sercan Yıldırım’a da müsabaka hakemine sportmenliğe aykırı davranışta bulunması nedeniyle 1 resmi maçtan men cezası verildi.

Hikmen Karaman'a 1 maç men

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman da Eskişehirspor maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı aldı.