Fenerbahçe'de Süper Lig'de üst üste alınan 3 yenilgiyle tepkilere hedef olan teknik direktör Phillip Cocu sonunda ideal 11'ini kuruyor..

Hollandalı çalıştırıcıya yöneltilen eleştirilerin başında ilk onbiri sürekli değiştirmesi geliyordu..

İlk 4 haftadaki Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Kayserispor maçlarının her birine ortalama 4-5 farklı oyuncu ile çıkan Cocu, transferin tamamlanmasıyla takım iskeletini oturtmak için harekete geçti..

REYES STOPERE GEÇİYOR

Son gün alınan Jailson ve Yassine Benzia'yı orta sahaya monte edecek olan tecrübeli hoca, Diego Reyes'i de Neustadter'in yerine stopere çekerek deplasmandaki Konyaspor maçına kafasındaki ideal tertiple çıkmayı planlıyor.
.
Bundan sonra ilk onbirde küçük rötuşlar dışında çok fazla bir değişiklik yapmayı düşünmeyen Cocu, artık sistem ve taktik üzerinde yoğunlaşacak..

Bu durumun Fenerbahçe'nin oyununa da olumlu yansıması bekleniyor. Hedef ise birkaç hafta sonra özlenen takımın sahada olması..

ORTADA 6 ALTERNATİF

Mehmet Ekici, Eljif, Valbuena, Aatıf, Alper ve Dirar, Cocu'nun orta sahadaki alternatifleri olacak. 6 oyuncu form idman performanslarına göre onbirde de değerlendirilecek... Neustadter, Yiğithan, İsmail ve İsla ise defansın sigortaları.
.
SLIMANI TEK FORVET

Cocu'nun Atiker Konyaspor karşısına kalede Harun Tekin, savunmada Şener, Diego Reyes, Skrtel, Hasan Ali, ön liberoda Mehmet Topal ile Jailson, orta saha ve kanatlarda Ayew, Yassine Benzia, Barış Alıcı (Aatıf) forvette ise Slimani onbiri ile çıkması bekleniyor.
.
FREY YEDEK GÜÇ

Zürih'ten transfer edilen Michael Frey, Hollandalı hocanın yedek gücü olacak. İsviçreli golcü, deplasmanlarda kulübede oturup, oyunun gidişatına ve skora göre maça dahil olacak. Çift forvete uygun iç saha maçlarında Slimani ile birlikte onbirde yer alacak.



Kaynak:Fotomaç
.