Fenerbahçe Kulübü sezon sonu takımdan yollamayı planladığı futbolculardan bonservis geliri elde etmeyi düşünüyordu. Bu isimlerin başında da Van der Wiel ile Robin van Persie geliyordu.

Geçtiğimiz günlerde Van der Wiel’in menajeri ile yapılan görüşmede detaylar masaya yatırıldı. Üç yıllığına toplamda 12 milyon Euro'luk bir sözleşmeye imza atan Hollandalı futbolcunun iki yıl daha kontratı bulunuyor.

Van der Wiel gönderilmesine karşılık kontratının yarısı olan 4 milyon Euro'yu talep etti. Sarı-lacivertli yönetim ise bu miktarı ödemeye yanaşmadı. Yönetimin 1.5 - 2 milyon Euro'ya futbolcuyu ikna etmeye çalıştığı ifade edildi.

Van Persie için de benzer bir durum geçerli. Bir yıl daha kontratı bulunan yıldız futbolcunun geliri 5 milyon Euro'nun üzerinde. Van Persie de bu ücreti bırakmak istemiyor. Cazip ve iyi ücretli bir teklif gelmemesi durumunda Hollandalı yıldız için de benzer bir yola başvurulması gerekecek. Van Persie’nin  menajeri de yapılan görüşmede bu durumu vurguladı.

Bu arada yönetim yeni sezon için kadro planlaması yapmaya başladı. Ancak düşünülen isimleri transfer etmek kolay değil. UEFA’dan gelen transfer kısıtlaması sebebiyle sarı-lacivertliler, bonservisli oyuncu alabilmek için bonservis geliri elde etmek zorunda.

Ancak şu anki tabloda yönetimin bonservis geliri elde edilebileceği tek isim Kjaer olarak gözüküyor. Birçok önemli kulübün takibinde olan Danimarkalı futbolcu için henüz resmi bir teklif olmasa da sezon sonu kulübün kapısının çalınması bekleniyor.

Skorer