Dick Advocaat'ın sezon sonu görevden ayrılacak olmasının ardından Fenerbahçe yönetimi yeni teknik adam arayışına başlamıştı.

KOCAMAN İLE PRENSİP ANLAŞMASI TAMAM
Yapılan değerlendirmede Aykut Kocaman'nın en uygun seçenek olduğuna karar verilmişti. Yapılan ön görüşmelerde tecrübeli çalıştırıcı ile de prensip anlaşmasına varıldı.

TEPKİLER GELİNCE FİKİRLER DEĞİŞTİ
Ancak yakın dönemde Fenerbahçe'de bu konuyla ilgili sıcak gelişmeler de yaşanmaya başlandı. Sosyal medya ve taraftardan gelen Kocaman eleştirisi sonrası bazı yöneticilerin farklı fikir
ifade ettikleri öğrenildi.
Buna göre takımın başına yabancı bir teknik adamın getirilmesinin daha doğru olacağı fikri de konuşulmaya başlandı.

RANİERİ GÜNDEME GELDİ
Hatta bu konuyla alakalı olarak gündeme gelen çok önemli bir isim de oldu. Leicester City'i geçen sene şampiyon yapan ve bu sezon takımdan gönderilen Claudio Ranieri sarı lacivertli takımın gündemine geldi. Bazı yöneticilerin yeni sezonda bu tip kariyerli bir teknik adamla başlanması gerektiği yönünde görüşleri bulunuyor.

Claudio Ranieri, Leicester City'den neden ayrıldı?
2015-2016 sezonunda destansı bir şekilde Leicester City'i Premier Lig şampiyonu yapan ve bu sezon da yine tarihinde ilk kez Leicester City'i Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkaran Claudio Ranieri, ligdeki kötü gidişatın ardından görevinden alınmıştı.

Leicester City'e ilk ve tek şampiyonluğunu kazandıran İtalyan teknik adamı taraftarlar unutamıyor. Önceki gece oynanan ve Ranieri'siz Leicester City'nin sahasında Liverpool'u 3-1 yendiği maç öncesi stada gelen taraftarların aklındaki tek isim Ranieri'ydi.
Taraftarların büyük çoğunluğu maça Ranieri maskesiyle gelirken, "Teşekkürler Ranieri" pankartları da stadın her yerindeydi.