Hollanda'nın efsane futbolcuları arasında yer alan 36 yaşındaki Robin van Persie, 2015 yılında Premier Lig ekibi Manchester United'dan süper Lig ekibi Fenerbahçe'ye transfer olma sürecini anlattı.

Geçtiğimiz sezon Hollanda Eredivisie Ligi takımı Feyenoord formasıyla futbola veda eden yıldız futbolcu, İngiliz devinden ayrılmasında teknik direktör Louis van Gaal'in başrol oynadığını ifade etti.

Goal.com'da yer alan habere göre; Van Persie, deneyimli çalıştırıcının kendisini takımdan nasıl gönderdiğini şu sözlerle dile getirdi;

"Van Gaal ile bir görüşmemiz oldu. Bana, 'Robin, yollarımız ayrılacak. Ben teknik direktörüm, sen de oyuncusun. Gitme vaktin geldi' dedi. Ona hala kontratım olduğunu hatırlattım. O da bana 'Umrumda değil' yanıtını verdi."

Hollandalı yıldız futbolcu Van Persie açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı; "Acımasızdı. Kulüpteki kariyerimin sonuna doğru bir şeyler olacağını hissetmiştim ama bu kadar acımasız olacağını düşünmemiştim. Böyle bir tavır görünce aklınızdan bir sürü şey geçiyor. Kontratım sürüyordu, ailem mutluydu. İngiltere'deki 11. yılımdı. Orada yaşamayı seviyorduk. Çocuklarımın okulu ve arkadaşları vardı. Bir anda her şey gözümün önüne geldi. Böyle bir şeye nasıl reaksiyon gösterirsiniz ki?" 

Kaynak: Mynet Spor