Şener ve Van der Wiel’in yokluğunda sağ bekte hafta boyunca Ozan Tufan denenmişti. Ancak Dick Advocaat, dün ilginç bir tercihe imza attı. Sol bek Hasan Ali Kaldırım, Beşiktaş kaşısında savunmanın sağında görev yaptı. Defansın solunda ise İsmail Köybaşı forma giydi. Taraftarlar, Hasan’ın alışık olmadığı bir bölgede oynayacak olması nedeniyle endişeliydi ancak çöken taraf savunmanın diğer kanadı oldu. İsmail Köybaşı, Ricardo Quaresma karşısında neredeyse ayakta duramadı, tel tel döküldü. Beşiktaş golü de İsmail’in arkasına atılan topta, Quaresma’nın asistiyle buldu. Advocaat, devre arasında ilginç tercihinden döndü. Milli sol bekin yerine Ozan Tufan oyuna girdi, Hasan Ali kendi yerine geçti. Bu hamleden sonra Beşiktaş’ın kanat etkinliği azaldı.

İsmail’e büyük tepki

İsmail Köybaşı, eski takımı Beşiktaş’a karşı deplasmanda sahaya çıktı. Siyah-Beyazlı taraftarlar, oyunda kaldığı süre boyunca 27 yaşındaki oyuncuya ıslıklarla ve yuhalayarak tepki gösterdi. Top ne zaman İsmail’in ayağına gelse, tribünlerden uğultular yükseldi.

RvP sahada hayalet gibiydi

Robin van Persie’den beklenti büyüktü. Kupadaki derbide Beşiktaş’ı sağ dışı bırakan gole imza atan Hollandalı yıldız, dün sahaya 11’de çıktı. Ancak sergilediği futbolla hayal kırıklığı yaşattı. 74 dakika sahada kalan tecrübeli forvet, tek şut çekebildi o savunmadan döndü. Onun yerine oyuna giren Emenike, karşı karşıya bir pozisyonda topu kaleci Fabri’nin üzerine nişanladı.