Fenerbahçe'nin sezon başında İngiltere'nin Aston Villa takımından kadrosuna kattığı Samatta, flaş açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli kulübe transferi ve Aston Villa'dan ayrılığı üzerine konuşan Samatta, şu sözleri sarf etti;

-Aston Villa hakkında negatif konuşmak istemiyorum. Görev kümede kalmaktı ve takımımız çok dafansif ağırlıklı oynuyordu. Bu nedenle çok fazla gol atamıyorduk. Herkes kötü bir dönem geçiriyordu.

-Kesinlikle kulübü terk etmek istemedim. Henüz 6 aydır oradaydım ve yeni yeni arkadaşlıklar kurmaya başlamıştım. Rekabete de hazırdım.

- Kulübün benimle ilgili planları farklıydı. Artık hocanın planlarında bana yer yoktu. Sadece kısa sürelerle oynama şansı buluyordum. Bir forvet teknik direktörün öncelikleri arasında yer alıyorsa kalmak ister. Bu yüzden gitmeye karar verdim

-Benim için hayatımda duygusal bir periyot oldu. Futbol kariyerimin en zor anlarıydı. Sonunda Premier Lig seviyesine ulaşmıştım ve böyle bitmesini istemiyordum. Bir gün İngiltere'ye dönme amacımı sürdüreceğim.

-Genk taraftarının kalbini kıramazdım. Elime öyle bir şans geçmesine rağmen, yapamazdım. 4 yıl boyunca Genk için mücadele ettim ve bu yüzden Club Brugge'e transfer olmam doğru olmazdı.

- Fenerbahçe büyük bir takım. Birçok kaliteli oyucu bu takımda oynuyor. Süper Lig çok güçlü bir lig. Buradaki atmosfer ve havanın tadını çıkarıyorum.

- Kendime hep güvenirim. Eğer belli bir süre gol atamazsam, daha sıkı çalışırım ve yakın zamanda atmayı umarım. Geldiğim yere çok çalışarak geldim. Hala daha iyisini yapabilecek haldeyim

Fotomaç