Kosif, Beşiktaş'ın, Gençlerbirliği ile oynayacağı maça atanan Halis Özkahya hakkkında algı operasyonu başlattığını iddia etti. 

İşte Kosif'in çok çarpıcı sözleri;

"Dikkat ettiyseniz son haftalarda her Beşiktaş maçı öncesi gerek yöneticileri, gerek teknik direktörleri sert bir dille hakeme yükleniyorlar.Başarıyla yürüttükleri algı operasyonu sayesinde maçlarında da puanları kapmayı sürdürüyorlar.

Gençlerbirliği maçı öncesinde de aynı senaryoyu bir kez daha izliyoruz. Halis Özkahya hakkında algı operasyonu yürütülüyor ve hakem baskı altına alınmaya çalışılıyor. 

Gelin gerçeklere göz atalım; 

Halis Özkahya, bu sezon Beşiktaş'ın sadece Fenerbahçe maçında düdük çaldı ve maçta biri ofsayttan biri faulden olmak üzere iki gol verip, kırmızı kartla atması gereken oyuncuyu da sahada tutarak Beşiktaş'ı ödüllendirdi.

Yine geçtiğimiz, sabaha kadar oynansa berabere bitecek Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde de aynı senaryoyu gözlemledik ve yoktan varolan bir bir frikik ile 3 puan geldi. Üzülerek belirtmek istiyorum ki sevgili medyamız bu pozisyonun faul olmadığından bahsetmedi bile.

Hangi maçın, hangi hakemin, hangi kararın Beşiktaş'ın aleyhine olduğu konusundaki takdiri kamuoyumuzun vicdanına bırakıyorum".

"Ruslar geldi izledi, Fenerbahçeliler gidemiyor"
Bu arada Kosif, Bursaspor maçına Fenerbahçeliler'in alınmama kararına da tepki gösterdi. Kosif bu konu hakkında ise "Ülkemizin içler acısı hali" başlığı ile şu yorumları yazdı;

Sayın bursa Valisi Münir Karaoğlu daha önce Fenerbahçe maçlarında taraftar yasağı olmayacağını resmi twitter hesabından kamuoyuna duyurmuştu. 

Bugün yapılan toplantı sonrasında Bursa Spor İl Güvenlik Kurulu Bursaspor ile Fenerbahçe arasında yarın saat 19.00'da oynanacak lig karşılaşmasına 2000 kişilik Fenerbahçe taraftarının güvenlik sebebiyle alınmayacağını bildirdi. 

Ülke olarak içinde bulunduğumuz gergin ortama rağmen Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova maçında bile Rus taraftarlar stadyuma alınıp en güzel şekilde ağırlanırken, Fenerbahçe taraftarının Bursaspor maçına alınmamasını esefle kınıyorum".