Eski Fenerbahçeli ve milli futbolcu Serhat Akın, Fenerbahçe'nin durumu ve Robin van Persie hakkında konuştu.

- Hücum oynayıp kaybetsen kimse konuşmaz! -

Takımın izleyenlere zevk vermediğini belirten Serhat Akın, "Fenerbahçe, Başakşehir karşısında defans oynadı ve kaybetti. Hücum oynayıp da kaybetse kimse konuşmazdı. Mesele çift santrafor değil, haz vermiyor takım. Fenerbahçenin savunması kötü değil. Orta saha merkezlerinde savunma anlamında güçlü. Valbuena değişik bir oyuncu. Kimse olmayınca alan değiştirip ters top atıyor. Ceza sahasında ortalığı karıştıracak biri olsa etkili olur." dedi.

- Medipol Başakşehir'i tebrik ederim! -

Emmanuel Adebayor'a övgüde bulunan Akın, "Mesela Adebayor Fenerbahçe’de olsa çok etkili olurdu. Geliyor orta sahaya top alıyor, gidiyor savunmayı yıpratıyor çok etkili. Başakşehir’i bu anlamda tebrik etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

- Van Persie ölü haliyle bile 15-16 gol attı! -

Robin van Persie hakkında da düşüncelerini paylaşan Serhat Akın, "Robin van Persie’ye saygı duyuyorum. Bana göre ’mega star’ bir oyuncu. Fenerbahçe’de küstürüldü. Şu anki durumu düzeltebilecek tek kişi Aykut Kocaman. Van Hooijdonk bana güçlü bir karakteri olduğunu söyledi mesela. Van Persie, geçtiğimiz sezon ölü haliyle bile 15-16 gol attı. İyi olsa neler yapabilir." ifadelerini kullandı.