"RAKİBİMİZİ KÜÇÜMSEMİYORUZ"

Pereira: Benim maçı izlememden önce takımın durumu daha önemli. İyi bir skor aldık dışarda ama yine de iyi bir takıma karşı oynuyoruz. Evlerinde 44 maçta ilk defa yenildiler. Rakibimizi küçümsemiyoruz. Son derece hızlı ayaklara sahip olan futbolcular bulunuyor. Benim olup, olmamam önemli değil ama UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz.


"İKİ YA DA BİR FORVET KONUSUNDA KARAR VERMEDİM"

Pereira: Rakibimiz iyi bir şekilde kontra atak oynuyor.Amacımız topa sahip olmak. Top rakipteyken çnde basacağız. Agresif bir şekilde kontra atakları kesmek istiyorduk. Eğer topa sahip olursak rakibinin oyununu bozacağız.

İki forvet konusu:

"İki forvet ilgili sorunuz doğru değil. Bir ya da iki forvet önemli değil. Rize maçında tek forvet oynadığımızda en çok sahip olduğumuz maçtı. O dakikalarda oyunu iyi domine ettik. İkinci golü ararken bir anda gol yedik. Bu bir ya da iki forvetle alakalı değildi. Maçı tekrar izledim. Evet fikrinize saygı duyuyorum. Ama bu oyun içinde değişebilir. Bir sonraki maç için bir veya iki forveti soruyorsanız. Henüz vaktimiz var. Buna maç günü karar vereceğiz. Sorunuza saygı duyduğumu tekrar söylüyorum ama bu soruyu kabul etmiyorum. Buraya geldiğimden bu yana Türk basınına saygı duyuyorum."

"KÜÇÜK TAKIMLAR İÇERDE KONTRA ATAK YAPAR"

Pereira: Biz Fenerbahçe'yiz. Büyük bir takımız. İç sahada sadece küçük takımlar kontra atak yapar. Biz topa sahip çıkacağız ve oyunu yönlendireceğiz.

"SİHİRBAZ DEĞİLİM AMA BEKLEYİN VE GÖRÜN BU TAKIM NELER YAPACAK"

Pereira: Benim istediğime yakın bir takımı Marsilya ile oynadığoımız hazırlık maçında gördük. O maçta agresiftik ve baskılıydık. Kesinlikle daha çok yol almamız lazım. Oyunu kontrol almak için daha çok zamanımız var. Şimdilik bunu başaramıyoruz. Bu nedenle biraz kontrolsüz görünüyoruz. Bu takım topu kaybettiğinde, nasıl kazanacağını öğrenecek. Kısa bir zaman içince Shakhtar maçına hazırlandık. Antrenman ritmimize göre, maç ritmimiz daha yüksekti. Farklı dilleri konuşan, farklı ülkelerden gelen oyuncularla kurulu bir takımımız. Daha iletişimimizi tam anlamıyla kurmadık. Kısa süre içersinde lig başladı. Bu nedenle daha tam takım olmadık. Ben işe inanırım. 3-5 yıldız geldi diye iki günde iyi oynayamamızsınız. Ofansif yönümüzü kuvvetlendirmeliyiz. İyi futbolcular geldi diye takım olmadık. Fakat bu takım çok güçlü bir takım oldu. Benim hemen şampiyonluğu ilan etmemi beklemeyin. Ben sihirbaz değilim. İkinci haftada şampiyon olunmaz. Ben bu takımın neler yapabileceğini biliyorum. Kusura bakmayın ama tecrübeli gazeteci ikinci haftada şampiyon olacağımızı bekleyemez. Bizim biraz zamana ihtiyacımız var. Şimdilik Avrupa Ligi'ni düşünüyoruz. Bekleyin ve görün bu takım neler yapacak!

"TAKIM OLARAK HAZIRIZ"

Pereira'nın ardından Diego Ribas, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Diego: İki haftada çok kötü şartlarda maçlara çıktık. Bu yeni bir şey değil. Bazen Türkiye'de bu tür maçlar oynamak zorundasınız. Rize maçında çok iyiydik ama şanssız bir an yaşadık. Takımımız o maçtan sonra toparlandı. Yarın iyi bir performans koymak için takım olarak hazırız.

"SON SEZONU KONUŞMAK İSTEMİYORUM"

Diego: Geçtiğimiz yılla ilgili çok konuşmak istemiyorum. Şampiyon olmak istiyorduk ama olamadık. Ben geçmişi değil şu anı konuşmak istiyorum. Hem takım olarak hem de teknik heyet olarak iu an iyi bir havadayız. Ben de her maçın tadını çıkarmak istiyorum. Bu sezon şampiyon oluruz. Bunu takım olarak çok istiyoruz.

"ŞOV ZAMANLA OLACAK"

Diego: Ben her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ben her maç takımın kazanması için elimden geleni yapıyorum. Bizim hedefimiz her zaman kazanmak. Herkesin şov beklediğini biliyoruz ama bunlar zamanla olacaktır. Ben bu takım için elimdenn geleni yapıyorum.

Diego'nun konuşmalarının ardından basın toplantısı sona erdi.