TRABZON’un Sürmene ilçesinde 4 Nisan 2015 gecesi Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe futbol takımı kafilesini taşıyan otobüse otomatik av tüfeğiyle ateş açılmasının üzerinden 280 günden fazla geçti ancak olayın failleri hala bulunamadı. Savcılık, delil yetersizliği nedeniyle iddianameyi bile hazırlayamadı.

ŞOFÖR KURTARMIŞTI

SPOR Toto Süper Lig’in 26’ncı haftasında 4 Nisan 2015 cumartesi akşamı Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe 5-1’lik galibiyetin ardından İstanbul’a gitmek üzere 53 DE 618 plakalı otobüsle Trabzon Havalimanı’na hareket etti. Kafileyi taşıyan otobüse saat 22.15’te, Trabzon’a 35 kilometre uzaklıkta, Sürmene ilçesi girişinde silahlı saldırı düzenlendi. Otobüsün ön ve şoför tarafındaki yan camına gelen mermilerden sürücü Ufuk Kıran başından yaralandı. Buna rağmen soğukkanlı davranan Kıran, aracı viyadük üzerinde durdurarak otobüsün aşağı uçmasını engelledi ve olası bir facianın da önüne geçmiş oldu.

ANKARA’DAN ÖZEL EKiP GELDi

F.BAHÇE kafilesi 45 dakika Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bekledi. Ardından polis midibüsüyle, Trabzon’a ulaştırıldı ve uçakla İstanbul’a gitti.Saldırı dünya gündemine otururken, olay yerinde 5 Nisan sabahı 200 polisin katıldığı bir arama-tarama çalışması başlatıldı. Silahın ateşlendiği yer uzmanlaı tarafından tespit edildi. Ankara’dan gelen özel ekipler ve eğitimli köpeklerin de katıldığı çalışma sonucu, aynı akşam olay yerine 200 metre uzaklıkta, saldırıda kullanıldığı tahmin edilen otomatik av tüfeği bulundu.Sürmene Cumhuriyet Savcılığı harekete geçerek, “Adam öldürmeye teşebbüs” suçundan soruşturma başlattı.

iKi ZANLI ALINIP BIRAKILMIŞTI

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, 7 Nisan’da 2 kişinin gözaltına alındığını, birinin otobüsü takip ettiğini, diğerinin ise silahı ateşlediğini açıkladı..Minibüs şoförü 38 yaşındaki Nihat S. ve otobüs muavini 27 yaşındaki Emre A., iki gün süren çapraz sorgularının ardından savcılığa sevkedildi. Suçlamaları reddeden iki şahıs, Sürmene Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, 8 Nisan akşamı, “Somut delillere dayalı, kuvvetli suç şüphesi bulunmadığı” gerekçesi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yakınları, Emre A. ve Nihat S.’yi omuzlara alırken, “Sürmene’yi suçlu gösterdi” diye Vali’ye tepki gösterdi.

ÖZELLiKLE YABANCI FUTBOLCULARIN PSiKOLOJiSi BOZULDU

TEKNİK direktör İsmail Kartal ve futbolcular, saldırı sonrası otobüsteki mermi deliklerini korku ve şaşkınlıkla izlerken, en çok etkilenen yabancılar oldu. Başta Kuyt olmak üzere yabancı oyuncular, spor yaparken böyle bir olay yaşamanın sıkıntısını anlatmış, bu şartlarda nasıl oynayacaklarından dert yanmıştı.

KIRAN’A BÜYÜK iLGi VE SEVGi

Olayda yüzünün sol tarafından yaralanan şoför Ufuk Kıran, hastanede adeta ziyaretçi akınına uğradı. Trabzonspor ve F.Bahçe yönetimlerinin ilgi gösterdiği Kıran’ı, Rizeli hemşehrileri de yalnız bırakmadı. 9 Nisan’da taburcu olan Kıran, daha sonra Fenerbahçe Kulübü tarafından Samandıra tesislerinde ağırlandı.

DOSYA TRABZON’A GÖNDERiLDi

Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ancak olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen, yeterli delil toplanamadığı için Trabzon Başsavcılığı’nın iddianame hazırlayamadığı öğrenildi.. Gizlilik kararı nedeniyle avukatların da soruşturmadan bilgi sahibi olamadığı belirtildi.(Hürriyet)