Slovakya futbolunun en önemli oyuncuları arasında yer alan Martin Skrtel, 2008 yılından beri Liverpool formasını giyiyordu. Futbol oynamaya 6 yaşında başladı. Futbolun yanı sıra babasından etkilenip buz hokeyine de merak saldı. 16 yaşına kadar futbol kariyerinde oynadığı pozisyon sol kanat ve forvetti. Ancak Slovakya Genç Milli Takımı’nda güçlü fiziği sebebiyle pozisyon değiştirdi ve stopere geçti. 2012 yılında Liverpool’un en iyi oyuncusu seçildi. 8 yılda 300’e aşkın maça çıkan Skrtel, gerçekten çok iyi bir stoper. Kesinlikle Fenerbahçe taraftarları onu her yönüyle çok sevecektir.

Kaybetmeyi kabullenemez

Bir kere karşılarında gerçek bir savaşcı ve takımı için tüm gücünü sahada sonuna kadar verebilen bir oyuncu görecekler. Maçlara her zaman yüksek konsantrasyonla çıkar. Kaybetmeyi asla kabullenemez bir yapısı vardır. Duran toplarda rakip sahada tehlike yaratırken, savunmada da aynı şekilde başarılıdır. Kolay kolay rakibine kafa topu vermez, adam markajında çok etkilidir. Sert bir oyuncudur. Onun oyun stili, tekmeye kafa atan cinstendir. Dezavantajı ise biraz ağır olması. Hızlı oyunculara karşı zaman zaman sıkıntı yaşayabilir.

Destek olunması gerek

Bu yüzden hem stoperdeki partnerinin hem de önünde oynayacak defansif orta saha oyuncusunun ona bu konuda destek olması ve Skrtel’in açığını kapatması gerekiyor. Lider karakterli bir futbolcu. Steven Gerrard’ın takımdan ayrılmasının ardından Jordan Henderson’dan sonra Kırmızılar’ın ikinci kaptanıydı. 31 yaşında ve uluslararası tecrübesi son derece yüksek olan, Premier Lig gibi herkesin saygı duyduğu bir ligin kilit oyuncuları arasında yer alan Skrtel’in, yeni kariyerinde başarılı olacağını düşünüyorum.

"Sahada arkadaşım olamaz"


Martin Skrtel, son olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Slovakya Milli Takımı’nın formasını giydi ve kaptanlığını yaptı. Almanya’ya 2. turda elenerek kupaya veda eden Slovakya’nın, grubunda İngiltere ile oynadığı maç öncesi Skrtel, Liverpool’dan takım arkadaşı Daniel Sturridge için “Daniel’le maçtan önce ve sonra arkadaş olabiliriz. Ancak sahada arkadaşım olamaz. Eğer onu tekmelemem gerekiyorsa, bunu maç içinde hiç düşünmeden yaparım” demişti.

4 kez en iyi seçildi

Liverpool’da 2012 yılında sezonun en iyi oyuncusu seçilen Skrtel, ülkesi Slovakya’da da hep en iyiler arasında yer aldı. Tecrübeli futbolcu, tam 4 kez ülkesinin en iyi futbolcusu seçildi. Deneyimli stoper bu ödüle sırasıyla 2007, 2008, 2011 ve 2012 yıllarında layık görülmüştü.

Dövmeleri çok seviyor

Dövmelere oldukça meraklı olan Martin Skrtel’in vücudunun büyük bir kısmını dövmeler süslüyor. Sırtında kocaman bir melek resmi bulunan Skrtel’in bu dövmesinde Latince, ‘Geldim, gördüm, yendim’ diye yazıyor. Ayrıca yakın geçmişte milli futbolcu, Liverpool’un Hillsborough faciasında yaşamını yitirenlerin aileleri için oluşturulan yardım vakfına maddi destek sağlamak için bir taraftara kendi elleriyle dövme yapmıştı.