Skrtel'in sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

Kamp süresini iyi değerlendirip, sezon başlayana kadar olabileceğimiz en fit duruma gelmek istiyoruz.

Geçtiğimiz sezonla bu sezonki kamp durumunu kıyaslamak benim için çok zor. 2-3 gün oldu kampa geleli. Muhakkak farklar vardı. Ben geçen sezon da farklı bir süreç yaşamadım. O zaman da maçımızında 1 hafta önce kampa katıldım. Çalışma anlamında bir kıyaslama yapamam. Zorlu bir çalışma sürecindeyiz. İhtiyacımız olan çalışmalar var. Yeni bir hocca geldi, yeni fikirler var. Kendi fikirlerini bize anlatmaya çalışıyor. Biz de saha içindeki çalışmalarımızla onun dediklerini yapmak zorundayız; bunu biliyoruz. İstediğimiz bunlaır sahaya yansıtabilmek.

Bizi İsviçre'de güzel karşlaşmalar bekliyor. En iyisi olmak için, en iyilerle karşılaşmalısınız. Kıyaslamayı onların karşısında yapmak zorundasınız. Çok iyi sınavlar olacak. Sezona hazır olmanın tek yolu da bu zaten.

Sadece birkaç gün önce kampa katıldım. İdmanlarda yeni transferlerimizin takıma kalite kattığını gördüm. Mehmet Ekici beni şaşırttı. Çok iyi işler yapıyor, çok iyi çalışıyor. Takımın büyük bir parçası olacak. Valbuena uzun yıllar Fransa'da oynamış bildiğimz bir isim. Dirar da terübeli bir oyuncu, neler yapabileceğini idmanlarda gösteriyor. Yeni transferlerin çok iyi transferler olduğunu düşünüyorum. Aynı şey Kameni için de geçerli.

Biz Fenerbahçe'deyiz, Türkiye'nin en büyük kulübündeyiz. En yükek düzeyde performans göstermemiz gerekiyot ancak kendimizi de baskı altına sokmamalıyız. Maç maç devam etmeliyiz. Geçtiğimiz sezon büyük maçlarda son derece iyi performanslar gösterdik. Ligin ik 4 sırasındaki takımlar karşısında sadece deplasmanda Başakşehir'e yenildik. Lig tablosunun ortasından altındakilere karşı fazla sayıda puan kaybı yaşadık. Her maça hazırlanacağız. Maç maç gideceğiz ve sezonun sonunda hangi noktada bitireceğimizi göreceğiz"