İstanbul'daki büyük şoku yaşayan isimlerden biri de Fenerbahçeli futbolcu Josef de Souza oldu. Askeri darbe girişimi sonrası oluşan kaos ortamından etkilenen isimlerin başında Josef de Souza geldi.

İstanbul'daki evinde konaklarken, yaşanan olaylar sonrası Brezilya Gazetesi Globo'ya tele röporaj veren Souza, "Şu ana kadar neler olduğuna dair hiçbir şey bilmiyoruz, evimdeyim. Bir helikopter sesi duyuyorum, televizyondan izliyorum. Sokakta inanılmaz bir gerginlik var, bu bir çılgınlık, savaş iklimi var. Kulubümüz talimat verdi, evlerimizden çıkmıyoruz. Nasıl olacağını bilmiyorum, Lyon'a karşı bir hazırlık maçına çıkacaktık." dedi.

İstanbul'da yaşanan olayların ardından Josef de Souza'yı ilk arayan isimlerden birinin de Fenerbahçe ile yollarını ayıracağı için Türkiye'de bulunmayan Diego Ribas olduğu belirtildi.

Diego ile telefonda konuştuğunu ve vatandaşının kendisine telkinlerde bulunduğunu dile getiren Souza, "Diego ile görüştük, şu anda Brezilya'da ve kendisinin durumunu çözmeye çalışıyor. Kısa bir süre içerisinde İstanbul'a dönmeyi planlıyordu, ancak yaşanan bu olaylardan sonra dönmesi zor." şeklinde konuştu.