Daha önce  Roberto Carlos gibi bir dünya markasına Sarı-Lacivertli formayı giydiren  Fenerbahçe, yine çok ses getirecek bir sol beke imza attırmayı planlıyor.  Caner Erkin'in takımdan ayrılması halinde, yönetim bombayı patlatacak.

İşte Sarı-Lacivertliler'in taraftarı heyecanlandıracak yeni  Roberto Carlosadayları...

FILIPE LUIS

Taraftarları en çok heyecanlandıracak isim.  Atletico Madrid'deki müthiş performansıyla  Brezilya Milli Takımı'na kadar yükselen  Filipe Luis, geçtiğimiz sezonu  Chelsea'de geçirmiş ancak İspanyol ekibine geri dönmüştü.

30 yaşındaki oyuncunun transfer ihtimalini artıran en önemli gelişme,  Atletico Madrid'in Santos'un sol beki Zeca'ya imza attıracak olması.  Arda Turansayesinde  Türkiye hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olan  Filipe Luis için tüm şartların zorlanması bekleniyor.

JOSE LUIS GAYA

İspanyol ekibinin yıldızı Sofiane Feghouli'ye imza attırmaya hazırlanan  Fenerbahçe, takımın bir diğer önemli ismi Gaya'yı da yakın takibe almış durumda. 20 yaşındaki oyuncu, Alba'nın  Barcelona'ya gitmesinin ardından genç yaşında alt yapıdan A takıma yükselmiş ve kalıcı olmayı başarmıştı.

Son yıllarda  Avrupa'da en büyük çıkışı yapan sol beklerden biri konumunda olan Gaya için  Valencia'yı ikna etmek kolay olmayacak. Ancak  Van Persie, Nani gibi yıldızlara imza attıran  Fenerbahçe Yönetimi, zoru başarmayı seviyor...

ABDUL RAHMAN BABA

Son yıllarda  Bayern Münih'li Alaba,  Wolfsburg'lu Rodriguez ile birlikte Bundesliga'ya damga vuran sol beklerden biriydi.  Chelsea sezon başında onu transfer etmek için  Augsburg'a 15 milyon Pound (62 milyon TL) ödedi.

Ancak İngiliz ekibinin son dönemin en kötü sezonlarından birini geçirmesinin de etkisiyle bekleneni veremedi. Yeni sezonda ayrılması beklenen 21 yaşındaki oyuncunun kiralanması muhtemel. Bu sayede Sarı-Lacivertliler, kaliteli bir sol beke düşük maliyetle sahip olabilir.

LUCAS DIGNE

Adı bir dönem  Galatasaray ile de anılan Fransız yıldız şu anda  Roma'da kiralık olarak forma giyiyor. Sezon sonunda  Paris Saint-Germain'e geri dönecek. Aynı Abdul Rahman Baba'da olduğu gibi Digne de kiralanabilecek oyuncular arasında yer alıyor.

Roma eğer 15 milyon Euro'luk (48 milyon TL) satın alma opsiyonunu kullanmaz ya da oyuncuyu yeniden kiralamak için Fransız ekibine teklif yapmazsa, 22 yaşındaki futbolcu yeni sezonda  Fenerbahçe formasını giyebilir.