Bugün Gazetesi'ndeki haberde; Fenerbahçe, Avrupa Ligi Son 32 Turu’nda Rus rakibi Lokomotiv Moskova’yı 2-0 yenerken sergilediği futbolla da taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bıraktı. Sarı-Lacivertli ekip, maç boyunca 20 şut atarken 25 orta kullandı. 627 pasın 488’i yerini buldu. 13 korner kullanan Kanarya, tam 10 gol pozisyonuna girdi. Yönetimden taraftara, futbolculardan camiaya herkes son 10 yılın en iyi futbolunun sergilendiğini savundu.

BU YOLUN SONU FİNAL

Maç sonrası başkan Aziz Yıldırım’la değerlendirme yapan Sarı-Lacivertli kurmaylar, “2007-2008’de Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final gördük. Ancak o takımda bile bu tempo ve hırs yoktu. Şu andaki takım bambaşka. Son 10 yılın en iyi takımını izledik. Finale kadar gideceğimize inanıyoruz” görüşünde birleşti. Futbolcuların da soyunma odasında “Bu futbolla Basel’de oynanacak finale gideriz” dedikleri kaydedildi. Taraftarlar ve camia da finali göreceklerine inanıyor.

Kasaya giren para 10.7 milyon euro

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nden şu ana kadar yaklaşık 4 milyon euro gelir elde etti. Süper Lig’den ise galibiyet ve beraberlik primi olarak 6.7 milyon euro tutarında bir para girdisi sağlandı. Şu andaki toplam kazanç ise 10.7 milyon euroyu buldu.

Her takım Lokomotiv gibi olmaz

Son haftalardaki başarısız futboldan sonra oyuncuların hırsı ve isteğiyle üstünlük kuruldu. Fenerbahçe, bu oyunu, 2.5 ay önce ligi bitmiş bir takıma karşı değil daha güçlü ekiplere karşı sergilemeli. Hep böyle oynarsa finale gidilir. Ancak her takım Lokomotiv Moskova gibi olmaz.