Fenerbahçeli Mehmet Topal, taraftarlara şampiyonluk hediye etmek istediklerini söyledi. Sarı-Lacivertlilerin orta sahadaki dinamosu, gol atmayı sevdiğini ancak öncelikli görevinin savunma olduğunu kaydetti. Hayırsever kimliğiyle bilinen tecrübeli isim, kendisinin de zor zamanlar yaşadığını, bu yüzden insanlara yardım etmeyi sevdiğini anlattı.

 Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Mehmet Topal, sezon başında köklü bir değişim yaşadıklarını ancak zamanla oyunlarını üst seviyeye çıkardıklarını söyledi. Fenerbahçe Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan deneyimli oyuncu, “Sezon sonunda kupayı taraftarlarımıza hediye etmek istiyoruz. Takım olarak çok iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Hem defans, hem ofans açısından kısa sürede bunu başardık. Gerçekten çok kaliteli bir ekibe sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Yıldız isim, takıma nasıl daha faydalı olabileceğiyle ilgili ailesiyle oturup düşündüğünü dile getirirken, “Takımın başarılı olması için, kupalar kazanmamız için gerek saha içinde, gerek saha dışında takımımı nasıl en üst seviyeye çekebilirim, nasıl daha faydalı olabilirim, ailemle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Eğer bir şeyler de verebiliyorsak, bu bizim için en büyük mutluluk.” diyerek sözlerini sürdürdü. Oynadığı pozisyon gereği önceliğinin takımının gol yememesini sağlamak olduğunu belirten Mehmet, “Gol atmak tabii her zaman beni ayrı motive eder ama takımımızın oyun sisteminden dolayı hücuma çıkan arkadaşlarımın yerlerini dolduruyorum. Daha çok takımın defansını sağlama almaya çalışıyorum. Takım kazansın, ben gol atmasam da olur.” dedi.

İlişkili haber

Mehmet Topal Avrupa Takımlarının Radarında!

Sosyal sorumluluk projelerine destek veren ve hayırsever kimliğiyle bilinen Sarı-Lacivertlilerin yetenekli ismi, “Aslında yaptığım şeylerin bilinmesini istemiyorum. Ama maalesef günümüzde bazı şeylerin de gösterilmesi gerektiği taraftarıyım. Çünkü insanları bazı şeylere teşvik etmek için, biraz da basınla irtibata geçip, bu yardımları nasıl biraz daha üst seviyeye çekeriz onun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Yardım etmeyi her zaman sevmişimdir. Çünkü bizler de zorluklar içinde büyüdük. Herkesin yapması gerektiğini düşünüyorum. Biz de elimizden geldiğince, bize düşeni yapmaya çalışıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.