Sosyal medya artık her alanda kullanılan bir araç haline gelirken, firmalarda çeşitli hediyelerle takipçi sayısını arttırmayı hedefliyor. Bunlardan bir tanesi de Moda Kitap adlı bir firmanın Ramazan Bayramı dolayısıyla “Bu tweeti RT yapanlara kitap hediye edilecek kampanyasıydı. Firmanın talebi üzerine tweeti RT yapan bir kullanıcı “RT ettim ama inşallah şike yoktur” diyerek kaygısını dile getirdi. Firmanın verdiği cevap ise skandaldı. Takipçisine “Fenerbahçe değiliz” yazan firmaya adeta Fenerbahçeliler hücum etti.
 

3 Temmuz sürecinden bu yana tüm davalardan aklanan Fenerbahçe’nin adının hala şike ile geçmesinden duyulan memnuniyetsizliği dile getiren taraftarlar küfür ve tehdit içeren binlerce mesaj attılar.

Firmadan yapılan açıklamada ise tweetin espri amaçlı olduğu ve firmanın görüşünü yansıtmadığına değinildi. Öte yandan gelen tehditlerin de hukuki anlamda takipçisi olacaklarını bildiren firmanın olanlardan dolayı üzgün olduğunu açıklaması da taraftarları sakinleştirmedi. Fenerbahçe’ye yakın sosyal medya taraftar grupları halen hızını alabilmiş değil.