Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo, teknik direktör arayışları ve transfer çalışmaları çerçevesinde İngiltere’ye gitti.

Hafta sonunu Londra’da geçiren Giuliano Terraneo’nun yakın arkadaşı Harry Redknapp ile biraraya geldiği ifade edildi. İtalyan sportif direktör ayrıca Arsene Wenger sayesinde de bazı transfer görüşmeleri yürüttü. Arsenal’ın golcüsü Joel Campbell için de nabız yoklayan Terraneo, golcü futbolcunun bonservis bedelinde indirim istedi. Galatasaray'ın iki senedir peşinden koştuğu Campbell için Terraneo'nun kısa sürede bu transferi noktalaması bekleniyor.


Hafta sonunu Londra’da geçiren Terraneo burada önemli temaslarda bulundu. Teknik adam arayışları çerçevesinde bir dizi çalışma yapan Terraneo’nun, yakın arkadaşı Harry Redknapp ile biraraya geldiği ifade edildi. İtalyan sportif direktör ayrıca yine yakın arkadaşı arsene Wenger sayesinde de bazı transfer görüşmeleri yürüttü. Arsenal’ın golcüsü Joel Campbell için de nabız yoklayan Terraneo, golcü futbolcunun bonservis bedelinde indirim istedi.

CAPELLO’NUN ŞARTI

İngiltere’deki bu temasların yanısıra Terraneo’nun, vatandaşı olan bazı teknik adamlarla da temas halinde olduğu belirtildi. Bu isimlerin başında Başkan Aziz Yıldırım’ın ilk yıllardan beri en büyük hayali olan Fabio Capello geliyor. Rus Milli Takımı’nın başında bulunan deneyimli çalıştırıcıya teklif yapıldı. Rusya Federasyon Başkanı’nın yaşadığı sıkıntılar sebebiyle bu ülkeden ayrılmak isteyen Cappelo’nun, sarı-lacivertli kulübün önüne koyduğu en önemli şartın iyi bir transfer bütçesi ve Avrupa’da üst sıraları hedefleyen bir takım olduğu öğrenildi.

OĞLU İSTANBUL’DA

Bu arada Capello’nun oğlu geçtiğimiz hafta İstanbul’daydı. Ancak konu transfer değildi. Avukat olan Pierre Filippo, ekonomik sorunlar yaşayan ve UEFA ile başı dertte olan bazı Türk kulüpleri ile görüştü. Capello’nun oğlu, benzer durumlar yaşayan başka Avrupa kulüplerine de profesyonel destekler vermiş ve mali disiplin sürecini daha rahat atlatmalarını sağlamıştı.

Şu an çalışmasa da Zenit Kulübü ile kontratı bulunan ve Ruslar’dan maaş almayı sürdüren Luciano Spaletti de adaylardan biri. 5 ay sonra kontratı sona erecek İtalyan teknik adamın sarı-lacivertlilere gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

Brezilya’da yıldızdı

Kosta Rika’lı yıldız Brezilya’daki Dünya Kupası’nda gösterdiği başarılı performansla bütün Avrupa Kulüplerinin ilgisini çekmişti. Arsenal’in Villarreal’e kiraya gönderdiği yıldız geleceğin önemli isimlerinden biri olarak lanse ediliyor.

*Skorer